Producatorul finalndez de echipamente mobile Nokia a solicitat tribunalelor din SUA, Marea Britanie si Canada blocarea vanzarilor de smartphone-uri BlackBerry din cauza incalcarii unor brevete.
Potrivit reprezentantilor Nokia, RIM, producatorul telefoanelor mobile BlackBerry nu poate folosi un anumit tip de conexiune wi-fi pe dispozitivele sale mobile pana nu achita toate taxele de licentiere, transmite BBC.

Nu este singura problema legata de brevete pentru RIM, grupul canadian aflandu-se in proces cu mai multe companii din SUA, iar in trecut a avut probleme si cu Motorola, pe vremea cand nu era detinuta de catre gigantul Google.

Anuntul vine la numai cateva saptamani inainte de lansarea viitorului sistem de operare BlackBerry 10 in care canadienii de la Research-in-Motion (RIM) isi pun mari sperante.

BB10 va fi lansat oficial pe 30 ianuarie 2013, iar producatorul canadian a demarat o ampla campanie de recompensare a dezvoltatorilor de aplicatii care isi vor indrepta atentia si catre viitoarele terminale semnate de RIM.

Dintre principalele noutati pe care BlackBerry 10 le promite se numara functiile BB Flow (functie de multitasking – navigare cu usurinta printre aplicatii), BB Hub (acces simultan la mesaje si notificari diverse), BB keyboard (functie dedicata tastarii pe ecranul cu touchscreen) sau BB Balance (profiluri diferite intre activitatea personala si cea de business).

Pana in acest moment, canadienii nu au anuntat si dispozitivele care vor rula viitorul sistem de operare si nici ce telefoane inteligente de acum vor suporta BlackBerry 10.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri