Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a anulat la finele lunii noiembrie licitatia agentiei care administreaza reteau RoEduNet pentru extindererea infrastructurii de comunicatii de date in vederea conectarii la Internet a 2.446 de scoli, contract in valoare de 32,8 milioane lei.
"Admite, contestatia formulata de catre Nokia Siemens Networks Romania (...), in contradictoriu cu Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (AARNIEC) (...). Admite, contestatia formulata de catre Alcatel-Lucent Romania (...), in contradictoriu cu AARNIEC (...)", se arata intr-o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) din 29 noiembrie, conform Mediafax.

Alaturi de Nokia Siemens Networks Romania si Alcatel-Lucent Romania, licitatia organizata de AARNIEC a fost contestata si de Digitronix Technology si Compania de Consultanta pentru Investitii si Dezvoltare.

Prin cererile inaintate, cele patru firme au solicitat CNSC sa suspendarea procedurii de atribuire pana la solutionarea contestatiilor, precum eliminarea cerintelor nelegale din documentatia pentru licitatie.

Anuntul de participare a fost publicat de AARNIEC pe www.e-licitatie .ro la 25 octombrie

"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a implicat AARNIEC in proiectul «Internet in scoala ta. Conectarea scolilor la infrastructura de broadband». In aceste conditii trebuie pregatita si asigurata, pana la 31 decembrie 2012, extindererea si securizarea infrastructurii de comunicatii de date existente pentru a putea conecta la Internet a unui numar de 2.446 de scoli din mediul rural si mic urban la infrastructura de broadband", se arata in anuntul de participare la motivul pentru care a fost lansata o licitatie restransa accelerata.

AARNIEC este adminsitratorul retelei RoEduNet (Romanian Education Network), care asigura servicii de comunicatii de date pentru institutiile de cercetare si academice de toate gradele din Romania.

RoEduNet a fost infiintata printr-o hotarare de guvern din anul 1998 si este parte a retelei europene pentru educatie si cercetare GÉANT, destinata doar institutiilor care fac parte din sistemul educatiei si cercetarii in acord cu reglementarile legale in domeniu.

Valoarea contractului a fost estimata la 32,8 milioane de lei, TVA inclusa (7,1 milioane euro). Finantarea se va face din fonduri bugetare.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a expirat la 7 noiembrie.

Ministerul Educatiei a lansat, la 23 octombrie, o licitatie pentru cumpararea echipamentele de telecomunicatii necesare conectarii la Internet broadband a 2.446 de scoli din mediul rural sau mic urban la Internet.

Denumit "Internet in scoala ta", proiectul va fi finantat cu fonduri UE, iar valoarea contractului a fost estimata la 148,6 milioane lei, inclusiv TVA (circa 33 de milioane de euro).

In prima parte a lunii noiembrie, CNSC a hotarat suspendarea licitatiei in urma unor cereri depuse de Alcate-Lucent Romania, Arcole International SRL si Creativ TSD Business SRL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri