Deutsche Telekom ia in calcul noi disponibilizari in Germania, pentru cresterea profitului, fiind vizate 12.000 de locuri de munca, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg si date publicitatii de Mediafax.
Directorul financiar executiv al grupului, Timotheus Hoettges, vrea sa reduca numarul de angajati responsabili de chestiuni de control intern, potrivit surselor citate.

Restructurarea vizeaza pana la 12.000 de posturi, insa compania nu a decis cate dintre acestea vor fi afectate.
Deutsche Telekom intentioneaza de asemenea sa continue anul viitor reducerea numarului de angajati care se ocupa de servicii externe, masura prin care a economist peste 100 milioane euro in acest an.

Directorul general al Deutsche Telekom, Rene Obermann, gazduieste joi, la sediul companiei din Bonn, o conferinta cu investitorii care va avea ca tema strategia companiei.

Reducerea cheltuielilor cu angajatii ar putea ajuta compania sa convinga actionarii ca poate continua sa plateasca dividende si sa finanteze investitiile in retea in pofida scaderii veniturilor din servicii de telefonie.
Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Deutsche Telekom, Christian Fischer, a refuzat sa comenteze informatiile.

Actiunile Deutsche Telekom au scazut cu 0,9% joi la Frankfurt, afisand un declin de 2,7% pe ansamblul acestui an.

Compania are aproximativ 125.000 de angajati in Germania.

Deutsche Telekom este cel mai mare actionar al grupului elen de telecomunicatii OTE, detinand managementul compainei. OTE este prezent si in Romania, unde detine pachetul majoritar de actiuni la Romtelecom, operatorul de comunicatii mobile Cosmote si reteaua de magazine Germanos.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri