Furnizorul de echipamente si servicii telecom Huawei Romania a angajat peste 200 de oameni in centrul de servicii (GSC) din Bucuresti din iunie pana in decembrie, ajungand la un numar de 380 de angajati, peste 100 dintre ei fiind chinezi, a spus intr-o conferinta de presa Victor Stan, Head of GNOC si fost director tehnic la Zapp.
“Vom continua sa angajam si in continuare, pana in 2014 urmand ca intreg grupul sa aiba in Romania circa 1500 de angajati. In centrul de R&D am angajat in ultimele luni 100 de chinezi, cu experienta in domeniu si in cadrul Huawei”, subliniaza el.

Victor Stan
este angajat al Huawei de la inceputul lui 2012, insa colaboreaza cu compania din 2003. El a lucrat in cadrul Zapp peste 12 ani, pana in ianuarie 2008, cu un an inainte ca operatorul sa fie achizitionat de Cosmote.

Cele mai multe angajari se vor face in cadrul diviziei Global Network Operation Center, divizia ce atrage cele mai multe cereri tehnice din partea clientilor in cadrul GSC. Angajari se vor face incepand cu 2013 si in divizia tehnica si in cea de analiza.

Cel mai mare contract intern al companiei este cu Vodafone, cele doua companii semnand un parteneriat strategic pe 5 ani pentru servicii de management aplicat, in zona de Tehnologie.

“Pe langa acest operator suntem in discutii pentru a semna un contract similar, recent, si cu 2K Telecom si, la un nivel deocamdata mai redus, in zona de echipamente, cu France Telecom si Deutsche Telekom”, mai spune Stan. In prezent nu exista discutii avansate si concrete cu Cosmote si Romtelecom.

In ceea ce priveste piata echipamentelor telecom anul viitor, oficialii Huawei au declarat ca trendul este unul ascendent, influentat si de intrarea 4G in Romania, insa, pana la urma, totul tine de “generozitatea in investitii” a operatorilor din tara.

“Noi putem sa punem la dispozitia lor tehnologiile necesare. Important este sa vrea si ei sa le puna la dispozitia clientilor. De ei depinde deci scalabilitatea echipamentelor”.

Compania va implementa in 2013 un nou sistem de dispatch pentru Vodafone care va duce la scaderea cheltuielilor operatorului mobil cu circa 15%.

Huawei Romania a avut venituri de 84 milioane de euro anul trecut, iar pentru anul acesta conducerea companiei mizeaza pe o stagnare sau o crestere usoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri