Orange Romania lanseaza astazi serviciul de internet mobil 4G, oferind clientilor sai beneficiile celei mai noi tehnologii de comunicatii mobile. Vodafone a anuntat anterior lansarea aceluiasi serviciu in cateva orase din tara.
Clientii Orange vor putea folosi momentan internetul mobil 4G in Bucuresti – in zona centrala si de nord, in zona metropolitana din nordul capitalei, in statiunile de vacanta de pe Valea Prahovei, in zona Bran-Moieciu si in Poiana Brasov. Vitezele 4G in reteaua Orange pot ajunge pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, tinand cont de resursele de spectru disponibile in prezent.

Cu aceasta ocazie, Orange lanseaza o oferta speciala cu trafic nelimitat 4G si echipamente de conectare la preturi avantajoase. Astfel, clientii pot alege un abonament Colibri 15, Colibri 25, Colibri 25 Special sau Colibri 35 pe doi ani si primesc trafic nelimitat la viteze 4G timp de 6 luni. Atunci cand ies din zona de acoperire 4G, clientii Orange se conecteaza la reteaua de date 3G/H+ consumand din traficul de date aferent fiecarui abonament. In prima etapa, internetul mobil 4G va fi disponibil pe modemuri si tablete, urmand sa fie disponibil in curand si pe telefoane. Pentru conectarea la reteaua 4G, Orange ofera clientilor sai modemul Huawei E392 4G cu preturi pornind de la 0 euro si tableta Samsung Galaxy Note 10.1 4G de la 309 euro impreuna cu abonamentele care ofera acces la serviciul de date 4G.

De asemenea, clientii Orange au acces la serviciile 3G cu viteze de pana la 14,4 Mbps la nivel national, serviciile 3G+ cu viteze de pana la 21,6 Mbps sunt disponibile in peste 13.000 de localitati, in timp ce reteaua H+ cu viteze de pana la 43,2 Mbps acopera 331 de localitati, inclusiv 18 mari orase: Arad, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Campia Turzii, Cluj, Codlea, Constanta, Iasi, Mangalia, Oradea, Satu Mare, Sacele, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Zalau.

„4G este tehnologia viitorului, ce ofera o calitate superioara serviciilor multimedia pe mobil, tablete si PC-uri. Un pas important a fost sa investim masiv in reteaua de date mobile in ultimul an, urmat astazi de lansarea 4G, un serviciu pe care il vom dezvolta in viitor”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.

Pe parcursul anului 2013 Orange va dezvolta serviciul de internet mobil 4G, urmand ca, din aprilie 2014, cand va fi disponibil spectrul de frecvente dedicat pentru serviciile 4G, sa le ofere clientilor sai posibilitatea sa descopere potentialul maxim al acestei tehnologii.

Tehnologia 4G reprezinta o evolutie in domeniul datelor mobile, care va deschide noi oportunitati in domeniul dezvoltarii de aplicatii, datorita latentei mai mici si a vitezelor crescute. In plus, de acum, clientii Orange vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, se vor putea juca online, vor putea face streaming video sau incarca fiiere de mari dimensiuni cu si mai multa rapiditate si usurinta.

Serviciul Orange de internet mobil 4G este disponibil comercial in aria de acoperire mentionata si poate fi testat in magazinele Orange din Bucuresti: Baneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piata Victoriei, Calea Mosilor, Iride, precum si in magazinul Orange de pe strada Muresenilor din Brasov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri