SIVECO Romania, cel mai mare producator romanesc de software, vrea ca in doi ani sa isi exporte solutiile in 50 de tari, un numar dublu fata de in prezent, a declarat Florian Ciolacu, vicepresedinte pentru vanzari internationale in cadrul companiei.
In jur de 30% din cifra de afaceri a producatorului de software este generata de exporturile de produse si servicii in 26 de tari. SIVECO a avut anul trecut afaceri de 48,3 milioane de euro, iar pentru 2012 managementul estimeaza o crestere de circa 10% comparativ cu 2011.

"Avem proiecte de succes in tarile din Golful Persic, unde ne-am deschis si o filiala, in Dubai, si unde exportam solutii de eLearning. De asemenea, am demarat proiecte ambitioase in Asia Centrala si Regiunea Caspica, in tari din Comunitatea Statelor Independente (CIS), in tari din nordul Africii, precum si pentru organizatii din structura Comisiei Europene. Speram ca in urmatorii doi ani sa ajungem cu solutiile noastre in 50 de tari", a declarat Florian Ciolacu (foto), vicepresedinte vanzari internationale al SIVECO Romania in cadrul unei eveniment organizat de Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

Producatorul de soft a primit marele trofeu pentru exportul de solutii informatice din partea ANEIR.

In 2011, ponderea sectorului software si servicii in totalul exporturilor de servicii ale Romaniei a ajuns la 13%. Romania a exportat anul trecut hardware, software si telecomunicatii in valoare de 4,71 miliarde de euro, in crestere cu 9% fata de 2010, cresterea fiind determinata de sectoarele hardware si software si servicii, in timp ce telecomunicatiile au continuat sa scada, mai arata studiul ITC.

"Romania a avut exporturi de 45 miliarde euro in 2011. Cele mai consistente schimburi comerciale au fost cu statele UE", potrivit lui Mihai Ionescu, secretar general al ANEIR.

SIVECO dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team. Compania a fost infiintata in 1992, iar in prezent are peste 1.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri