NVIDIA Corporation, lider mondial in tehnologia de procesoare grafice programabile, anunta astazi demonstrarea notebook-urilor Alienware avand la baza tehnologia NVIDIA SLI – primul notebook disponibil in lume care presupune unitati de procesare grafica (GPU) duale GeForce 7900, la E3 in Los Angeles. Oferirea de noi nivele de realism vizual la rezolutii extreme high-definition (XHD) de rezolutie1680x1050 si superioara, tehnologia NVIDIA SLI permit GPU-urilor duale NVIDIA utilizarea in notebook-uri bazate pe solutia cu nucleu NVIDIA SLI.

Noile notebook-uri pentru entuziasti, care tintesc unul din segmentele cu cresterea cea mai rapida a pietei consumer de notebook, sunt printre cele mai rapide notebook-uri pentru gaming cu dual GPU disponibile in lume. Notebook-ul Alienware Aurora mALX cu ecran de 19” va fi dotat cu doua GPU–uri NVIDIA GeForce Go 7900 GTX produse de top in gama. Modelul 17” Alienware Aurora™ m9700 va fi dotat cu GPU-uri duale de inalta performanta GeForce Go 7900 GS.

“Cu GPU si tehnologie SLI NVIDIA, Alienware a acoperit golul de performanta dintre sistemele mobile si desktop prin introducerea ultimelor noastre sisteme mobile” a declarat Mark Vena, Vicepresedinte Marketing pentru Alienware. “Aurora m9700 si Aurora mALX ofera clientilor doua optiuni mobile incredibil de puternice si captivante si aceste sisteme noi subliniaza dedicarea continua Alienware pentru performanta fara compromis acasa, la birou sau pe drum.

“Prin combinarea procesoarelor grafice din seria NVIDIA GeForce Go 7900 cu tehnologie SLI, noile notebook-uri Alienware dezvaluie un nou nivel al performantei grafice pentru gameri mobili”, a declarat Jeff Fisher, Senior Vicepresedinte al GPU Business NVIDIA. “Gamerii in miscare vor fi capabili sa porneasca imediat setarile lor 3D de calitate la rezolutie XHD pentru nivele de realism imbunatatite cu mult.

Tehnologia NVIDIA SLI

Tehnologia NVIDIA SLI este o solutie hardware si software patentata care permite utilizarea a doua procesoare grafice NVIDIA GeForce in notebook-uri certificate SLI ce presupun solutie pe nucleu NVIDIA nForce4 SLI. Tehnologia presupune un protocol de comunicatie inteligent incorporat in GPU si interfata digitala de inalta viteza pe placa grafica pentru facilitarea trasferului de date. O suita completa de aplicatii NVIDIA ofera balansarea dinamica a incarcarii, si randare avansata si compunere a imaginilor pentru a permite rate ale cadrelor regulate si calitate a imaginii excelenta.