Grupul sud-coreean Samsung, al doilea mare producator de semiconductori, a prezentat la Consumer Electronics Show (CES), in Las Vegas, un procesor mai puternic si mai rapid, in incercarea de a obtine o cota mai mare pe piata smartphone-urilor.
Samsung va incepe vanzarea unui chip cu opt procesoare pe aceeasi bucata de silicon, Exynos 5 Octa, a anuntat presedintele grupului, Stephen Woo. Patru dintre procesoare sunt proiectate sa functioneze rapid cand dispozitivul are nevoie de putere de operare, iar celelalte vizeaza un consum mai redus al bateriei, transmite Mediafax care citeaza publicatia Bloomberg.

Aparitia lui Woo la CES ar trebui sa evidentieze capacitatile grupului in alte domenii decat televizoare si telefoane, unde Samsung este lider de piata, a spus Woo.

Exynos 5 Octa va dezvolta succesul inregistrat de predecesorul acestuia, a afirmat presedintele Samsung. Precedenta versiune a fost incorporata in 53 de milioane de dispozitive mobile si a fost aleasa de Google pentru notebook-ul Chromebook.

Nvidia a prezentat chipsetul Tegra 4: promite eficienta mai buna si rapiditate


Lansarea producatorului sud-coreean urmeaza unor anunturi ale companiilor Nvidia, Qualcomm si Intel Corp privind procesoare proiectate sa creasca puterea de operare a dispozitivelor mobile.

Nvidia a prezentat in prima zi a evenimentului CES 2013 chipset-ul Nvidia Tegra 4 destinat echipamentelor mobile despre care spune ca este cel mai puternic de pe piata in acest moment, mai ales pe partea de procesare grafica, noteaza Digitimes.com.

Tegra 4 este un chipset quad-core (patru nuclee), care pe langa economia de 45% a consumul energetic fata de versiunea anterioara. Acest lucru, potrivit informatiilor Nvidia se traduce prin posibilitatea de a rula pe un telefon mobil nu mai putin de 14 ore de filme in format High Deflinition (HD).
In plus, noul chipset este echipat de 72 de nuclee grafice, de sase ori mai multe decat are chipset-ul Tegra 3 ceea ce ofera o performanta in jocuri si aplicatii 3D mult mai buna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri