Vanzarile de PC-uri si laptop-uri echipate cu sistemul de operare Windows 8 din perioada sarbatorilor de Craciun nu au reusit sa impulsioneze piata, inregistrand o scadere de 4,3% fata de succesul inregistrat de tablete si smartphone-uri, potrivit unei analize a firmei de cercetare Gartner.
Numarul de PC-uri comercializate la nivel global a scazut la putin peste 90 de milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului 2012, indicand faptul ca sectorul a suferit o schimbare in obiceiurile de consum pe fondul economiei globale.

“Tabletele au schimbat intr-un mod dramatic modul in care sunt percepute investitiile in calculatoare, nu neaparat prin «canibalizarea» comercializarii acestui segment, ci mai ales prin orientarea clientilor spre utilizarea acestora in detrimentrul PC-urilor”, apreciaza analistii Gartner.

Industria IT si-a pus mari sperante in cea mai recenta versiune a sistemului de operare Windows 8 lansat de Microsoft in luna octombrie a anului trecut, insa analistii Gartner sustin ca aparitia acestuia nu a schimbat pana in acest moment obiceiurile de consum.

HP, cel mai mare producator de PC-uri. Lenovo, locul secund


Grupul american HP a redevenit cel mai mare producator de PC-uri din lume in ultimul trimestru, apreciaza compania de consultanta Gartner, in timp ce Lenovo – ocupantul locului secund – a raportat cea mai mare crestere a numarului de unitati vandute, o evolutie de 8,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Dell ocupa pozitia a treia in clasament, raportand o scadere de 21% a vanzarilor fata de aceeasi perioadaa anului trecut, in timp ce Acer a coborat cu 11% si ocupa in prezent pozitia a patra in top.

Tawianezii de la Asus ocupa pozitia a cincea in clasamentul Gartner.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri