In Romania a fost lansat un site de pe care se poate descarca muzica la pretul de un dolar/melodie, insa proprietarii se pling de cistiguri foarte mici
Muzica de pe Internet a fost, dintotdeauna, un mar al discordiei pentru artisti, case de discuri si utilizatori. Piratata sau cu bani, muzica in format MP3 face furori in toata lumea, iar Romania nu este un caz aparte. Pe fondul cresterii numarului de conectari la Internet, al unor venituri reduse si al unei lipse acute de educatie, romanii descarca muzica piratata de pe Internet in cantitati comerciale.

Recent, o serie de case de discuri din Romania (A&A Records, AHF, Cat Music/Media Services, Intercont Music, Nova Music si Roton), in parteneriat cu compania de web-development HTD, au anuntat lansarea oficiala a site-ului MusicMall.ro, un serviciu online unic in Romania, care ofera posibilitatea cumpararii de muzica in format MP3, constituindu-se ca o alternativa reala pentru pirateria muzicala din Internetul romanesc, conform unui comunicat remis de HTD.

Alternativa la piraterie este folosita, in Vest, in mod frecvent, ca pretext pentru lansarea unor site-uri comerciale, de pe care utilizatorii pot descarca continut digital contra cost. Este uitata insa ideea de baza a pirateriei: gratuitatea absoluta a continutului. Schimbarea mentalitatii in acest sens, in special in Romania unde rata pirateriei este astronomica, este, probabil, cea mai mare provocare a actorilor implicati in comercializarea de continut media.

Utilizatorii au la dispozitie melodiile in format MP3, calitate Hi-fi, la 160-192 kBps, iar incasarile din vinzarea melodiilor ajung la artisti (toate drepturile asupra melodiilor disponibile spre download apartin autorilor, acestea fiind oferite spre comercializare legal, prin contracte comerciale de distributie), arata HTD.

Comoditatea costa

Cine doreste sa descarce melodiile preferate din confortul propriei locuinte sau de la birou, are de platit insa un pret destul de piperat. Sistemul de plata adoptat de musicmall.ro presupune trimiterea unui SMS in retelele Orange si Vodafone, pretul unui mesaj fiind de 0,9 dolari, fara TVA. Utilizatorul primeste apoi un cod, tot prin SMS, care ii permite sa descarce melodia dorita de pe site-ul MusicMall. In acest fel, pretul unei melodii depaseste un dolar. Muzica poate fi considerata scumpa, intrucit un CD al unui artist, care contine in medie 7-15 melodii, se comercializeaza cu un pret mediu de 15-20 RON.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5240&art=12633&cHash=43373cbdee

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri