Prezentat pentru prima data in cadrul targului tehnologic desfasurat in perioada 8-11 ianuarie in Las Vegas, smartphoneul gigant Huawei Ascend Mate a devenit rapid unul dintre vedetele targului, un dispozitiv care va concura telefonului-tableta Galaxy Note 2 al sud-coreenilor de la Samsung.
Dupa ce anul trecut Huawei a impresionat la CES prin lansarea celui mai subtire smartphone din lume, de aceasta data compania incearca sa surpinda piata prin prezentarea unui dispozitiv de dimeniuni foarte mari.



Ceea ce se stie pana acum despre concurentul Galaxy Note 2 este ca incorporeaza un ecran IPS+ LCD capacitiv de 6,1 inch cu rezolutie 1280x720p, avand 241 ppi (densitatea numarului de pixeli-per-inch).

Spre deosebire, ecranul cu care vine dotat Samsung Galaxy Note 2 are o diagonala de 5,5 inch cu o rezolutie similara dar cu un ecran mai calitativ tip Super AMOLED care ofera circa 267 ppi.



Huawei Ascend Mate vine echipat cu un procesor quad-core setat la 1,5 GHz si o memorie de 2GB si posibilitatea de a extinde memoria telefonului pana la 32GB.

Pe partea multimedia, Huawei Ascend Mate incorporeaza o camera foto de 8MP cu autofocus si LED avand capacitatea de a surpinde imagini video full HD 1080p @ 30 cadre pe secunda.



Totodata, telefonul-tableta al producatorului de origine chineza vine echipat cu sistemul de operare Android Jelly Bean versiunea 4.1.

In materie de conectivitate, noul smartphone dispune de 4G (45Mbps HSDPA), are Wi-Fi clasa N si Bluetooth v. 4.0.

Bateria telefonului, un aspect deloc de neglijat cand vine vorba de un dispozitiv atat de masiv, este una tip Li-Ion de 4050 mAh, comparativ cu cea de 3100 mAh disponibila pe Galaxy Note 2.



Greutatea este iarasi o componenta importanta: telefonul gigant al chinezilor de la Huawei canteste nu mai putin de 198 de grame, comparativ cu cele 183 ale Samsung Galaxy Note 2 (N7100).

Deocamdata nu se stie cand va fi disponibil pe piata europeana si nici la ce valoare se va comercializa, insa cu certitudine va fi mai accesibil decat solutia oferita de Samsung pe care in acest moment o gasim la preturi incepand cu 2.200 de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri