Intel Corp., cel mai mare producator de microprocesoare din lume, a inregistrat in al patrulea trimestru o scadere a profitului de 27% din cauza cererii tot mai scazute de PC-uri in favoarea popularizarii dispozitivelor mobile, scrie WSJ.
Veniturile gigantului din Silicon Valley au fost serios influentate de orientarea consumatorilor spre tablete si smartphone-uri, cea mai mare miza a companiei fiind lansarea Windows 8, cel mai nou sistem de operare al Microsoft.

Nici vanzarile dispozitivelor echipate cu Windows 8 nu au impresionat in cel de-al patrulea trimestru.

Intel a anuntat ca veniturile provenite din segmentul clientilor PC au scazut cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile anuale au inregistrat o scadere de 3%.

Chiar si asa, oficialii companiei americane isi pun mari sperante in succesul pe care il vor inregistra ultrabook-urile in perioada urmatoare.

“Un semnal pozitiv a venit din randul producatorilor de sisteme ultraportabile de calcul, numarul acestora crescand in ultimul an de la 20 la peste 140”, a declarat Paul Otellini, CEO-ul Intel.

Mai mult decat atat, procesoarele Intel au inceput sa fie comercializate si pe 10 modele de tablete, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatoarele luni.

Totodata, reprezentantul Intel a declarat ca 7 modele de smartphone-uri sunt in prezent comercializate in peste 20 de tari.

Sursa foto: intel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri