Vodafone Romania lanseaza aplicatia Salvamont, cu ajutorul careia echipele Salvamont pot localiza mai usor turistii care se aventureaza pe trasee montanene cunoscute sau care sufera un accident si au nevoie de ajutor.
Aplicatia este disponibila in prezent pentru toti utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de retea, si poate fi descarcata din Google Play. Special pentru utilizatorii Vodafone, traficul de date in cadrul aplicatiei este gratuit.

Persoana care foloseste aplicatia poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul ‘tab-ului’ SOS, atunci cand are nevoie de ajutor. Echipele Salvamont pot localiza pozitia telefonului, coordonatele geografice si nivelul bateriei.

Chiar daca telefonul nu mai este in raza de acoperire a retelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizarii, iar la prima conexiune in retea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locatiei utilizatorului.

„Anual peste 3500 de turisti beneficiaza de asistenta Salvamont pentru rataciri sau accidente suferite pe partiile de schi sau pe trasee montane. Cu ajutorul acestei aplicatii, echipele Salvamont pot localiza mult mai simplu acesti turisti care au nevoie de ajutor. Pana in prezent, turistii sunau la 0Salvamont atunci cand aveau nevoie de noi, iar timpul scurs de la primul apel pana la gasirea turistilor putea varia in functie de dificultatea traseului. Acum ii putem localiza mult mai simplu, iar timpul de salvare se reduce considerabil”, a mentionat Mircea Opris, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri