Grupul nipon Sony va introduce in acest an o noua tableta, denumitaXperia Tablet Z, pentru a atrage o parte dintre clientii rivalilor Apple si Samsung Electronics, informeaza Bloomberg.
Xperia Tablet Z va avea o grosime de numai 6,9 mm, un ecran cu o diagonala de 10,1 inch si va cantari aproape 500 de grame.

Tableta va fi lansata cel mai devreme in martie in Japonia, iar ulterior pe alte piete, a declarat un purtator de cuvant al grupului.

Sony a prezentat prima tableta in 2011, denumita Xperia S, fiind ultimul dintre cei mai mari 10 producatori de laptopuri din lume care a intrat pe aceasta piata.

Samsung si Apple mizeaza pe tabletele de dimensiuni reduse


Samsung, principalul contracandidat al Apple atat pe segmentul de tablete cat si de smartphone-uri, va lansa in cadrul Mobile World Congress din luna febraruarie de la Barcelona tableta Galaxy Note de 8 inch, un predecesor al modelului de 10 inch pe care grupul sud-coreean l-a lansat anul trecut, scrie BusinessInsider.com.

Despre viitoarea tableta a Samsung se zvoneste ca va incorpora un display de 8 inch @ 1280×800 px cu ecran TFT (Super Clear LCD), o memorie de 2GB si o capacitate de stocare de 16/32 GB. Bateria viitorului dispozitiv va avea o capacitate de peste 4.000 de mAh, iar pe partea de conectivitate va avea suport 3G, Wi-Fi si Bluetooth.

Pe partea de software, Galaxy Note 8.0 ar urma sa vina echipat cu sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.

Nici Apple nu scapa de zvonurile care circula in jurul lansarii noilor dispozitive din aceasta primavara. Potrivit mai multor site-uri de tehnologie, compania din Cupertino este in stadiul de dezvoltare a viitoarei tablete iPad – despre care nu se stie pana in acest moment daca va pastra dimensiunile reduse ale iPad Mini sau va incorpora un display de dimensiuni mai mari, similare iPad 3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri