Ministerul Societatii Informationale (fosta MCSI) ar trebui sa se ocupe in primul rand de coordonarea implementarii unui sistem informatic public care sa fie accesibil si integrat, si sa investeasca in aceasta directie, considera Andrei Pitis, seful ANIS.
El a oferit wall-street.ro cateva declaratii pe marginea anuntului conform caruia Ministerul Comunicatiilor a primit un buget mai mare cu 5,1% fata de anul precedent, pana la 205,89 mil. lei.

Seful Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) considera ca pentru o solutie informatica integrata si inteligenta, “raspunsul nu sta intotdeauna in banii alocati, ci in abilitatea expertilor implicati”.

“Am fost impresionat la o conferinta de un arhitect de sisteme informatice care lucra pentru primaria Vienei si care explica cum a redus el costurile sistemului informatic public al primariei printr-o arhitectura inteligenta. Probabil solutia ar fi sa avem la nivelul MCSI un consiliu de experti IT independenti care sa ofere astfel de solutii”, spune el.

Contactati de wall-street.ro, niciun operator telecom nu a oferit declaratii privind felul in care pot fi investiti banii alocati MSI, ferindu-se sa comenteze asupra acestui subiect.

Unde consideri ca ar trebui sa investeasca cel mai mult MSI? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri