Mai multe banci comerciale din Romania vor lansa in acest an servicii de plata cu telefonul mobil (NFC), a declarat directorul general al Visa Europe pentru Romania, Catalin Cretu, scrie Mediafax.
NFC (near field communication) este o tehnologie incorporata in tot mai multe smartphone-uri, care permite telefonului sa poate fi folosit drept card de cumparaturi, bilet de transport in comun sau pentru evenimente sau ca modalitate de a accesa anumite informatii.

"Sunt angajate mai multe discutii deja cu bancile pentru lansarea platilor cu telefonul mobil. Tot ce pot sa va spun este ca sunt cateva banci care vor lansa platile cu telefonul mobil in acest an. Le lasam pe ele sa anunte la momentul potrivit", a afirmat Cretu.

La finalul anului trecut erau 1.300 de terminale cu tehnologie contactless (fara contact) in Romania.

Visa estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an se va ajunge la 10.000 de terminale contactless, reprezentand circa 10% din reteaua de comercianti care accepta plata cu cardul, in prezent de 96.000.

Orange a inceput in iunie anul trecut cu BRD - Groupe Société Générale un proiect pilot de testare a serviciilor NFC de catre 120 de angajati ai bancii si ai operatorului de telecomunicatii. Din iunie si pana la jumatatea lui noiembrie au fost realizate in jur de 4.000 de tranzactii cu o valoare medie de 15 lei.

Cele mai multe tranzactii au fost pentru plata transportului la metrou, urmate de tranzactiile din lanturile farma HelpNet si Sensiblu si reteaua de magazine de ziare si reviste Immedio, potrivit unor date oferite la o conferinta organizata de wall-street.ro de catre Gabriela Voinea, senior partnership manager in cadrul Orange Romania. Proiectul cu BRD s-a incheiat la finalul lui 2012.

Numarul tranzactiilor contactless in Europa s-a majorat de patru ori in 2012 fata de anul precedent si Visa Europe se asteapta ca aceasta crestere sa se mentina si in acest an.

Numarul furnizorilor de servicii de plata mobile contactless din Europa va ajunge la 40 in 2013. Totodata, aproximativ 80 de tipuri de telefoane inteligente vor fi certificate de Visa pentru realizarea de plati contactless pana la sfarsitul acestui an.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.

Citeste si: Millet, France-Telecom: Vrem 10 milioane de clienti cu telefoane NFC in 2013


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri