La doar o saptamana dupa achizitionarea activelor companiei software pentru televiziune Meedio, Yahoo lanseaza o noua solutie DVR numita \"Go for TV\".

Software-ul transforma un PC Windows XP cu card TV tuner intr-un video recorder digital si conecteaza utilizatorul cu servicii Yahoo precum foto si muzica.

Yahoo! Go for TV este ultima componenta a platformei Yahoo Go, care intentioneaza sa aduca continutul companiei de pe PC-uri pe alte dispozitive precum telefoane mobile si televizoare.

Google si Microsoft au intreprins eforturi similare, deoarece PC-ul isi continua tranzitia catre un dispozitiv de divertisment complet.
Cu acest software, fotografiile Flickr ar putea fi vizualizate pe televizor, iar utilizatorii ar putea chiar sa joace jocuri sau sa asculte muzica via site-urile de divertisment ale Yahoo.

Vice presedintele Juniper Research, Michael Gartenberg a pus sub semnul intrebarii recenta initiativa a Yahoo, spunand ca Microsoft ofera o experienta out of box mai buna.

"Ceea ce nu inteleg este de ce Yahoo isi consuma timpul si efortul pentru asa ceva", a comentat Gartenberg. "Nu exista nici un dubiu ca Yahoo nu poate oferi un serviciu unic, precum Yahoo Photos sau Music via interfata MCE. Acesta este unul dintre acele lucruri pentru care nu are sens sa reinventam roata".

Yahoo! Go for TV este in prezent in dezvoltare beta si este disponibil doar pentru utilizatorii din SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »