Profitul net al Samsung Electronics a crescut cu 76% in trimestrul patru din 2012, la 6,55 miliarde de dolari, insa compania a avertizat ca rezultatele operationale din acest an ar putea fi afectate cu cel putin 2,8 miliarde de dolari de aprecierea wonului sud-coreean.
Cel mai mare producator de telefoane mobile, televizoare si cipuri de memorie a inregistrat vanzari de 52,2 miliarde de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, in urcare cu 18% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a lui 2011, potrivit raportului financiar prezentat vineri, scrie Mediafax.

Evolutia nefavorabila a cursului de schimb valutar a afectat profitul obtinut de Samsung din vanzarile de smartphone-uri in China si Brazilia, desi compania a reusit sa-si consolideze pozitia de lider de piata la nivel mondial.

"Wonul mai puternic va avea, evident, un impact negativ asupra profitului, dar aceasta nu este singura grija a Samsung. Rezultatele mai putin impresionante ale Apple arata ca situatia generala din piata a devenit mai difcila", comenteaza pentru Bloomberg analistul Sean Kim de la banca britanica Standard Chartered.

Actiunile Samsung au scazut vineri la Seul cu 2%, sentimentul negativ fiind antrenat si de precizarile companiei privind investitiile. Cheltuielile de capital vor fi mentinute in acest an la niveluri similare cu 2012, a anuntat grupul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri