Apple a incetat colaborarea cu un furnizor de piese din China dupa ce a constatat ca 74 dintre angajatii fabricii aveau varste sub 16 ani, utilizand documente contrafacute, iar compania americana l-a denuntat pe agentul de recrutare responsabil pentru falsificarea hartiilor, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
In urma scandalului de anul trecut privind conditiile grele de munca de la fabricile de electronice din China, Apple face eforturi pentru a-si spala imaginea si a imbunatati situatia angajatilor chinezi.

Compania a publicat o noua editie a Supplier Responsibility Report, care detaliaza situatia angajatilor care produc in China electronicele Apple, precum iPhone sau iPad.

Agentul de recrutare a fost reclamat autoritatilor locale, care l-au amendat si i-au suspendat licenta. Apple a renuntat la serviciile fabricii Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics, unde lucrau cei 74 de minori.

Apple precizeaza in raport ca a dublat numarul angajatilor instruiti in materie de drepturile angajatului, legislatie si siguranta la locul de munca.

Un total de 158 de furnizori Apple nu au pus la punct procedurile adecvate pentru a respecta legislatia de protectie a minorilor si cu drepturile angajatilor, sau nu au derulat audituri la proprii furnizori, potrivit raportului.
Falsificarea documentelor pentru a obtine un loc de munca sau pentru a castiga cat mai multe ore suplimentare raman probleme pentru Foxconn, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Louis Woo.

Cu sediul in Taiwan, Foxconn este cel mai mare producator de electronice din lume si totodata cel mai mare furnizor chinez al Apple. Scandalul de anul trecut a inceput la Foxconn, dupa un val de sinucideri in randul angajatilor din China.

"Daca nu oferim suficiente ore suplimentare, devenim necompetitivi pe piata muncii desi salariul nostru de baza este mai mare", a afirmat Woo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri