Marii operatori europeni de telefonie Deutsche Telekom AG, Vodafone Group PLC, Telefonica SA si Telenor ASA se numara printre candidatii interesati de privatizarea Mobi 63, cel mai mare operator de telefonie mobila din Serbia, informeaza un articol publicat luni in cotidianul economic german “Financial Times Deutschland”, preluat de Rompres, care citeaza surse din apropierea guvernului de la Belgrad.

Potrivit publicatiei citate, pentru grupul Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa, preluarea Mobi 63 ar urma sa vina in completarea unei serii de angajamente pe care si le-a luat in alte tari din Europa centrala si de est. Un purtator de cuvant de la Deutsche Telekom a refuzat insa sa faca orice comentarii in legatura cu informatiile publicate in “Financial Times Deutschland”.

Pana acum, doar Telekom Austria si grupul OTE sunt singurele companii care si-au declarat oficial intentia de a achizitiona Mobi 63. Cu toate acestea, recent, directorul executiv de la Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke, a anuntat ca firma pe care o conduce intentioneaza sa joace un "rol activ" in procesul de consolidare a sectorului telecomunicatiilor din Europa, avand drept obiectiv consolidarea pozitiei de lider regional pe care o ocupa in prezent.

Mobi 63 are aproximativ doua milioane clienti in Serbia, piata cu un potential de crestere semnificativ avand in vedere rata scazuta de penetrare a telefoniei mobile. Statul sarb detine o participatie de 70 la suta din actiunile Mobi 63, fostul Mobtel, pe care intentioneaza sa o scoata la vanzare prin proces de licitatie in cursul lunii iulie. Valoarea minima a ofertelor a fost fixata la 800 milioane euro, urmand ca autoritatile de la Belgrad sa decida pana la data de 19 mai care sunt candidatii care s-au calificat in faza finala a procesului de privatizare. in plus, holdingul austriac Holdenhurst, proprietarul restului de 30 la suta din actiunile Mobi63, poate scoate si el la vanzare actiunile pe care le detine.

Mai multe articole din sectiunea IT & C »