SAP Romania, subsidiara locala a liderului mondial pe piata de solutii software de business, a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de peste 23 milioane euro, in crestere cu peste 40%, comparativ cu nivelul anului precedent. Ponderea solutiilor de tipul Business Intelligence, Business Planning and Consolidation sau mobility a crescut, iar cele mai active companii in achizitia de solutii software de business au fost cele din domeniul constructiilor si al productiei.

„Comparativ cu anii precedenti, ponderea solutiilor clasice, de tipul ERP, a scazut, iar companiile locale au inceput sa-si indrepte atentia catre solutiile tehnologice avansate. In momentul de fata exista o cerere mai mare pentru solutiile de tipul Business Intelligence sau Enterprise Performance Management, necesare pentru cresterea profitabilitatii, pentru managementul costurilor sau pentru activitatile de bugetare si planificare din cadrul organizatiilor”, a explicat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

Potrivit reprezentantului SAP, odata cu cresterea influentelor externe pe plan local, ce a determinat in primul rand accentuarea dinamicii mediului de afaceri autohton, companiile au devenit mai receptive la noile solutii tehnologice si la cresterea investitiilor in informatizare.

„In prezent, influentele externe se propaga extrem de rapid si pot avea un impact semnificativ pentru mediul de business autohton”, a adaugat Tomsa.

Rezultate globale record in 2012. Venituri de 16 mld. euro, in crestere cu 14%


In 2012, la nivel global, SAP a inregistrat rezultate record, veniturile anuale totale ale companiei, exprimate non-IFRS, ridicandu-se la peste 16 miliarde de euro, in crestere cu 14% comparativ cu anul anterior. Veniturile pe segmentul de solutii software si servicii conexe s-au ridicat la 13,2 miliarde euro, cu 17% mai mult, comparativ cu 2011, in timp ce subscrierile software si cloud au crescut anul trecut cu 21%, la 5 miliarde de euro.

Veniturile pe segmentul SAP HANA s-au ridicat la aproximativ 400 de milioane de euro, in timp ce veniturile pe segmentul solutiilor mobile au cumulat peste 220 de milioane de euro, depasind tinta anuala. Veniturile anuale totale ale SAP pe segmentul cloud, care cuprinde aplicatiile cloud, cat si platforma Ariba, s-au ridicat la circa 850 de milioane de euro.

Estimari de business pentru 2013


Pentru 2013, SAP prezinta urmatoarele estimari de business la nivel global:

• Veniturile anuale totale, exprimate non-IFRS, provenite din subscrieri software si cloud sunt estimate sa creasca cu o rata cuprinsa intre 14% si 20%, calculata la curs valutar constant (2012: 5,0 mld. euro). Veniturile anuale non-IFRS din subscrieri cloud si servicii suport vor reprezenta aproximativ 750 de milioane de euro (2012: 342 milioane euro).

• Pe segmentul software si servicii software conexe, veniturile anuale totale non-IFRS sunt estimate sa creasca cu o rata cuprinsa intre 11% si 13%, calculata la curs valutar constant (2012: 13,25 mld. euro).

• Pentru intreg anul 2013, SAP estimeaza un profit operational cuprins intre 5,85 miliarde euro si 5,95 miliarde euro, calculat la curs valutar constant (2012: 5,21 mld. euro)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri