Electronic Arts, unul dintre cele mai mari nume din industria publisherilor de jocuri, a raporatat venituri in scadere in cel de-al treilea trimestru, iar industria de gaming nu arata foarte bine pentru anul 2013, relateaza Reuters.
Pentru perioada octombrie-decembrie 2012, EA a inregistrat venituri de 922 milioane de dolari, in scadere de la 1,06 miliarde de dolari in aceeasi perioada din 2011.

Unul dintre principalele motive ale scaderii veniturilor a fost reprezentat de segmentul jocurilor pe console, care “s-au situat la un nivel foarte scazut”, industria asteptand lansarea noilor modele de console de la Sony si Microsoft programata in acest an.

Jocul Medal of Honor, titlul in care Electronic Arts si-a pus mari sperante pentru 2012, nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor companiei, fiind un alt motiv al rezultatelor slabe inregistrate.

Ce ar putea determina revenirea pietei?


Industria de gaming in 2013 va avea nevoie de o schimbare, venita in special din partea producatorilor de console – care au anuntat ca vor lansa in partea a doua a acestui an noua generatie de echipamente dedicate gaming-ului.

Mai multe surse din interiorul celor doua companii au confirmat ca lucreaza la dezvoltarea viitoarelor generatii de console pentru jocuri, iar in cadrul evenimentul Electronic Entertainment Expo (E3) care se va desfasura pe 11 iunie ar urma sa fie prezentate publicului larg.

Japonezii de la Sony vor sa “fure startul” insa.

Hiroishi Sakamoto, vicepresedintele Sony Computer Entertainment (SCE) a anuntat in cadrul unui interviu ca grupul nipon planuieste lansarea dispozitivului in luna mai a acestui an..

De cealalta parte, concurentii de la Microsoft vor prezenta consola Xbox 720 in luna iunie la E3, dar surse din interiorul companiei sustin ca lansarea comerciala a consolei va avea loc abia din luna octombrie.

In ce jocuri isi pun publisherii speranta


Electronic Arts pregateste lansarea mai multor titluri in acest an, printre care Crysis 3 (22 februarie), Dead Space 3 (5 februarie) sau Sim City (5 martie), studiourile Rockstar Games pregatesc lansarea GTA 5, in timp ce Ubisoft lucreaza la jocurile Splinter Cell Blacklist sau Watch Dogs.

Citeste si care sunt cele mai tari jocuri care vor aparea in acest an


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri