Hewlett-Packard (HP) si SAP AG au anuntat ca SAP va folosi tehnologia HP de gestiune centralizata a documentelor tiparite, pentru a le oferi utilizatorilor platformei SAP NetWeaverŽ capabilitati ce vor asigura imbunatatirea fiabilitatii tiparirii.
       
SAP a ales tehnologia HP de gestiune a tiparirii ca principala platforma strategica, cele doua companii urmand sa dezvolte impreuna solutii de gestiune a documentelor tiparite, pentru a ajuta clientii sa gestioneze mai rapid si mai fiabil informatiile la nivelul intregii organizatii.
       
Prin integrarea capabilitatilor HP de gestiune centralizata a tiparirii in SAP NetWeaver, utilizatorii pot defini, gestiona si urmari livrarea documentelor pentru procesele de maxima importanta pentru afaceri dintr-o singura locatie.
       
Aceasta facilitate simplifica derularea proceselor de afaceri, reduce costurile de administrare si creste fiabilitatea tiparirii in procesele de afaceri care necesita documente.
       
Interfata unificata va ajuta, de asemenea, companiile sa imbunatateasca securitatea documentelor tiparite, sa optimizeze utilizarea imprimantei si sa beneficieze de un control mai bun al tiparirii la nivelul platformei SAP dintr-o organizatie.
       
Aceste capabilitati sunt planificate a fi disponibile in luna iunie pentru clientii care utilizeaza aplicatii mySAP™ Business Suite pe platforma SAP NetWeaver.
       
HP intentioneaza sa colaboreze cu SAP la aplicarea tehnologiei de gestiune a documentelor tiparite pentru a solutiona problemele clientilor din domeniile: productie, farmaceutic, financiar si retail.
       
HP adopta, de asemenea, tehnologii bazate pe arhitecturi SOA (service-oriented architecture) pentru a-i ajuta pe utilizatori sa beneficieze de avantajele tehnologiei de gestiune a documentelor tiparite in mai multe procese de afaceri decat este posibil in prezent.
       
Folosind ofertele HP SOA, clientii care doresc sa-si imbunatateasca activitatea de furnizare de informatii prin mai multe canale vor putea trece fara probleme la gestiunea centralizata a tiparirii odata cu implementarile viitoare ale tehnologiei HP de gestiune a documentelor tiparite, ce va fi disponibila pana la sfarsitul acestui an.