HTC, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente mobile din lume a lansat modelul One, un smartphone care va fi varful de gama al companiei pentru anul 2013.
Cunoscut initial sub numele de M7, noul smartphone al companiei taiwaneze incorporeaza un ecran de 4,7 inch (cu 469 ppi) cu protectie Gorilla Glass 2 si o rezolutie full HD @ 1080p.

Pe partea de echipare, noul dispozitiv vine echipat cu un procesor quad-core de 1,7 GHz, un procesor grafic Adreno 320, memorie 2GB RAM si o capacitate de stocare interna de 32 sau de 64GB.

Camera foto, punctul forte al noului smartphone


Producatorii modelului One lauda insa echiparea dispozitivului HTC pe partea de fotografiere, taiwanezii optand de aceasta data pentru o camera foto cu tehnologie “ultrapixel” – despre care spun ca intr-o fotografie de calitate nu este nevoie un numar mare de pixeli, ci calitatea acestora, potrivit presei de specialitate.

Tocmai de aceea, HTC a decis ca pe noul gadget sa monteze o camera foto de 4MP reali (2688x1520px), capabila sa faca poze similare modelelor mai vechi de aparate foto tip SLR.

Potrivit reprezentantilor companiei, “ultrapixel” se traduce printr-o captare a unei cantitati mai mari de lumina datorat senzorului fotografic, ceea ce se traduce prin fotografii de o calitate mai buna in conditii de lumina scazuta, camera foto fiind capabila sa preia de pana la 4 ori mai multe informatie luminoasa.

Mai mult decat atat, camera foto este capabila sa filmeze in format Full HD, dispunand si de functie HDR.


Corp unibody, Android JellyBean si o nou interfata proprie

Ca si constructie, HTC One este confectionat in totalitate dintr-un corp metalic (aluminiu) tip “unibody” (dintr-o singura bucata – n.red), care nu ofera acces la componentele din interiorul aparatului (acumulator), pastrand traditia generatiilor precedente din seria One X, S sau V.

Noul smartphone cantareste 143 de grame si are o capacitate a acumulatorului de 2.300 de mAh.

HTC One se remarca si printr-o serie de functii originale: una dintre acestea este reprezentata de interfata HTC Sense UI ajunsa la versiunea a 5-a care este adaptata sistemului de operare Android 4.1.2 (Jelly Bean), dar si altele care ofera functionalitati variate.

Functia BlinkFeed disponibila prin intermediul interfetei Sense updateaza permanent informatii ale prietenilor, stiri sau fotografii direct pe ecranul principal al telefonului, fiind o functie similara FlipBoard disponibila pe terminalele cu Android.



Noul smartphone de la HTC vine echipat cu sunet Beats by Dr. Dre, iar pe partea de software – dispozitivul incorporeaza o functie denumita BoomSound – care va oferi o experienta sonora mult mai buna.

Totodata, smartphone-ul dispune de doua microfoane pentru a face conversatiile mult mai bune, avand o tehnologie care indeparteaza zgomotul sonor in timpul convorbirilor telefonice.

HTC One va fi disponibil pe pietele din Asia, Europa si America de Nord de la jumatatea lunii martie, dar nu au fost furnizate informatii legate de pretul acestuia.

Presa de peste ocean estimeaza ca pretul unui astfel de dispozitiv va fi situat la circa 650 de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri