HP a anuntat rezultatele financiare inregistrate in al doilea trimestru financiar al anului 2006, incheiat pe 30 aprilie 2006. Venitul din acest trimestru a fost de 22,6 miliarde de dolari, reprezentand o crestere cu 5% fata de acelasi trimestru al anului trecut sau cu 8% in valuta stabila.

HP a incheiat un nou trimestru cu rezultate bune, a declarat Mark Hurd, CEO si presedinte al HP. Venitul a crescut, marjele financiare s-au extins si a fost obtinut un cash flow record. in acelasi timp, ne-am concentrat atentia in continuare pe indeplinirea strategiei si realizarea de investitii pentru succesul pe termen lung al companiei.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, venitul inregistrat pe continentele americane a crescut cu 10%, ajungand la 9,7 miliarde de dolari, cel pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a scazut cu 2%, fiind de noua miliarde de dolari, iar in Asia Pacific a crescut cu 7%, ajungand la 3,9 miliarde de dolari. Dupa ajustarile corespunzatoare variatiei valutare, s-a obtinut o crestere a venitului cu 6% pentru regiunea EMEA si de 10% pentru Asia Pacific.

In ceea ce priveste evolutia din acest an, HP estimeaza ca, in trimestrul al treilea al anului 2006, venitul sau va fi de aproximativ 21,75 miliarde de dolari, iar cel pentru intregul an 2006 va fi de aproximativ 91,0 miliarde de dolari, in concordanta cu previziunile analistilor.

Servicii HP, singurul departament in scadere

In ceea ce priveste rezultatele financiare pe divizii, venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 7,0 miliarde de dolari, reprezentand o crestere de 10% fata de acelasi trimestru al anului trecut, datorita cresterii cu 16% a numarului de unitati vandute. Venitul pentru calculatoare desktop a crescut cu 1% fata de acelasi trimestru al anului trecut, iar pentru laptopuri cu 27%. Venitul pentru echipamentele pentru mediul de afaceri a inregistrat fata de anul precedent o crestere de 3%, in timp ce venitul pentru mediul de consum a crescut cu 24% . PSG a raportat un profit operational de 248 milioane dolari, reprezentand 3,6% din venit, cu 147 milioane dolari mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, echivalent cu 2,3% din venit.

Grupul de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginilor (IPG) a anuntat un venit de 6,7 miliarde de dolari, cu 5% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Venitul din consumabile a crescut cu 10%, cel pentru consumabilele hardware pentru mediul de afaceri inregistrand o crestere de 4%, iar cel pentru mediul de consum inregistrand o scadere de 8%.

Un rol important in obtinerea acestor rezultate l-au avut cresterile vanzarilor de imprimante laser color si de multifunctionale de 38%, respectiv 44%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Venitul din hardware-ul pentru mediul de afaceri a crescut cu 6%, numarul de imprimante laser color vandute inregistrand o crestere de 36% fata de acelasi trimestru al anului trecut, iar al celui de echipamentele multifunctionale de 40%. Volumul de pagini tiparite cu masina HP Indigo Press a crescut cu 42% fata de primul trimestru al anului. Profitul operational a fost de 1.0 miliarde de dolari, reprezentand 15,5% din venit, cu 814 milioane dolari sau 12,7% din venit mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul de Servere si Solutii de Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,3 miliarde de dolari, cu 2% mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2005. Venitul pentru serverele standardizate a inregistrat o crestere de 4% fata de anul trecut, cu o crestere record de 60% a venitului pentru servere blade. Venitul pentru solutiile de stocare in retea a crescut cu 8%, datorita evolutiei deosebite a matricelor externe, unde s-a inregistrat o crestere de 8% pentru gama high-end XP si de 46% pentru linia de nivel mediu EVA. Venitul pentru sistemele critice pentru afaceri a scazut cu 7%, cresterea de 93% in cazul sistemelor Integrity fiind depasita de scaderea vanzarilor sistemelor PA-RISC si Alpha. ESS a raportat un profit operational trimestrial de 322 milioane dolari, reprezentand 7,5% din venit, superior profitului de 180 milioane dolari sau 4,3% din venit, in perioada similara a anului trecut.

Venitul departamentului de Servicii HP (HPS) a scazut cu doua procente fata de anul precedent, fiind de 3,9 miliarde de dolari. Venitul pentru servicii tehnologice a inregistrat o scadere de 4%, iar cel corespunzator serviciilor de consultanta si integrarea scazut cu 2%. Veniturile aferente serviciilor administrate (Managed Services) au crescut cu 2%. Excluzand efectele variatiei valutare, venitul HPS a crescut cu 2%. Profitul operational a fost de 345 milioane dolari sau 8,9% din venit, mai mare cu 292 milioane dolari (7,3% din venit) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Departamentul de Software a anuntat un venit trimestrial de 330 milioane dolari, reprezentand o crestere de 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile obtinute de HP OpenView si HP OpenCall au crescut cu 25%, respectiv 11%. Cresterea pentru HP OpenView a fost influentata de recenta achizitie a companiei Peregrine Systems, care a completat portofoliul HP OpenView cu componente importante de gestiune a activelor si serviciilor. Divizia de software a raportat un profit operational de 3 milioane dolari sau 0,9% din venit, comparativ cu pierderea de 2 milioane dolari in perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri