Statul francez ar putea prelua o participatie la Alcatel-Lucent, pentru a proteja patentele producatorului neprofitabil de echipamente de retele, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Preluarea unei participatii minoritare la Alcatel-Lucent, posibil prin Fonds Strategique d’Investissement, se afla printre alternativele analizate de administratia franceza, a declarat vineri un oficial guvernamental.

O astfel de miscare ar da guvernului mai multa influenta in companie, dupa un acord de finantare de 2 miliarde de euro criticat de unii oficiali, au spus alte surse apropiate situatiei.

Guvernul analizeaza mai multe solutii pentru Alcatel-Lucent dupa imprumutul anuntat in decembrie, aranjat de Credit Suisse si Goldman Sachs si garantat partial prin portofoliul de drepturi intelectuale al companiei.

Alte planuri analizate de autoritati includ incurajarea unei fuziuni intre Alcatel-Lucent si Nokia Siemens Networks, sau o investitie a statului in divizia de cabluri subacvatice a companiei.

Statul francez ar putea pana la urma sa decida sa nu investeasca in Alcatel-Lucent, au spus sursele.

Alcatel-Lucent a anuntat vineri ca Michel Combes, fost director la Vodafone, il va inlocui pe directorul general al Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, care a demisionat in aceasta luna dupa esecul unui plan de redresare de trei ani menit sa readuca grupul pe profit.

Alegerea noului director executiv al Alcatel-Lucent ar putea grabi o decizie a guvernului, conform surselor.

Alcatel-Lucent, grup format in 2006 prin fuziunea companiei franceze Alcatel cu Lucent Technologies din SUA, a fost eliminat anul trecut din indicele bursier francez CAC 40, dupa o scadere a capitalizarii de piata cu 70% fata de 2008, la sub 2 miliarde de euro.

De la fuziunea celor doua companii, Alcatel-Lucent a acumulat pierderi de circa 10 miliarde de euro.

Portofoliul de patente al Alcatel-Lucent include tehnologie pentru video-conferinte, compresia si transferul de date.

Valoarea patentelor cu aplicatii pentru tehnologia mobila a crescut, iar companii precum Apple si Samsung Electronics se judeca in instante pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri