Grupul american Dell Inc., cel mai mare producator mondial de calculatoare personale, a anuntat, joi seara, ca va incepe sa utilizeze procesoarele marca Advanced Micro Devices Inc. in serverele sale din gama de varf (high-end), informeaza Rompres.
       
Directorul executiv de la Dell, Kevin Rollins, a precizat ca pana la sfarsitul acestui an procesoarele Opteron Dual-Core, produse de AMD, vor fi incluse in serverele multiprocesor comercializate de grupul Dell. Anuntul constituie o premiera pentru AMD, avand in vedere ca anterior Dell a utilizat in exclusivitate numai procesoare marca Intel, cel mai mare producator mondial de procesoare.
       
Potrivit analistilor decizia celor de la Dell intervine ca urmare a cererilor venite de la consumatorii interesati sa obtina performante maxime la servere si sisteme high-end dedicate jocurilor video.
       
Daca in urma cu cativa ani AMD avea o prezenta mica pe piata procesoarelor destinate serverelor, acest lucru s-a schimbat in anul 2003 cand AMD a lansat procesorul Opteron. Acest produs de succes i-a obligat pe cei de la Intel sa faca eforturi pentru a prinde din urma AMD.
       
In luna martie a acestui an Dell a inceput sa ofere calculatoare personale de tip desktop echipate cu procesoare AMD, dupa preluarea companiei Alienware Corp., renumit producator de computere cu performante sporite dedicate special pasionatilor de jocuri video. in prezent Alienware este o subsidiara controlata in intregime de grupul Dell.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si