Grupul german SAP, cel mai mare producator mondial de solutii software pentru afaceri, este deschis pentru o eventuala fuziune sau preluare cu firme precum IBM, Microsoft sau Google, cu conditia ca pretul sa fie unul corect, a declarat co-fondatorul si cel mai mare actionar la SAP, Hasso Plattner, pentru editia germana a cotidianului Financial Times.
       
Potrivit lui Hasso Plattner, daca SAP va primi o oferta interesanta, votul sau ar tine cont mai degraba de soliditatea argumentelor economice decat de motive sentimentale, in calitate de sef al consiliului de administratie fiind obligat sa tina cont de interesele actionarilor.
       
"Daca actionarii considera ca o astfel de fuziune sau preluare este o solutie mai buna decat sa ramanem o companie independenta, atunci acea tranzactie va fi incheiata", a declarat Hasso Plattner, cel care in prezent detine 10,9 la suta din actiunile SAP.
       
Co-fondatorul SAP a tinut insa sa sublinieze ca numarul companiilor care ar putea fi interesate de SAP, firma cu o capitalizare de piata de aproximativ 51,7 miliarde euro, este foarte mic, conchide Rompres.
       
"In opinia mea, nu exista decat trei posibili cumparatori: IBM, Microsoft si Google", a apreciat Plattner, care a precizat ca in prezent nu exista nici un fel de negocieri cu aceste companii.

Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si