Sistemul de operare Android al Google va fi instalat pe mai multe tablete decat cel al Apple, pentru prima oara in acest an, cumparatorii fiind atrasi de alternative mai ieftine la iPad, potrivit companiei de analiza a pietei IDC, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Aparatele cu soft Android vor ajunge in acest an la o cota de piata de 49%, in timp ce cota Apple va scadea la 46%, anticipeaza IDC.

Anul trecut, Apple a detinut o cota de piata de 51%, iar Google de 46%.

Tabletele lansate pe piata dupa debutul iPad in 2010, intre care Nexus, produsa de Google, si aparate ale Amazon.com si Samsung Electronics, castiga teren cu preturi care pornesc de la 200 de dolari, mai putin de jumatate din costul celui mai nou model iPad.

Apple a lansat iPad mini in octombrie, cea mai ieftina versiune la un pret de 329 de dolari, in incercarea de a-si proteja pozitia pe piata.

"Una din doua tablete livrate pe piata in acest trimestru a fost cu un ecran de sub 8 inci. Ne asteptam ca tabletele mici sa continue sa creasca in 2013 si ulterior", a declarat Jitesh Ubrani, analist la IDC.

Compania de analiza anticipeaza ca vanzarile globale de tablete vor atinge 190,9 milioane de unitati in acest an, peste nivelul de 172,4 milioane de tablete anticipat initial. Piata tabletelor va urca la 350 milioane de unitati in 2017.

Sistemul Windows 8 al Microsoft va fi utilizat pe 7,4% din tablete pana in 2017, in crestere de la doar 1% anul trecut. Tabletele cu acest sistem de operare vor lua o mica parte din cotele de piata ale Apple si Google, potrivit IDC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Analiza IDC: iPad-ul, veriga slaba a pietei tabletelor