Samsung Electronics pregateste un ceas de mana cu functii avansate, in replica la informatiile recente privind dezvoltarea unui astfel de produs de catre Apple, fiecare companie incercand sa se impuna cu o noua generatie de accesorii "inteligente", conform Mediafax.
"Pregatim ceasul de mai mult timp. Lucram din greu pentru a fi gata de lansare. Dezvoltam produse pentru viitor, iar ceasul este cu siguranta unul dintre ele", a declarat Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile a Samsung, citat de Bloomberg.

Lee a refuzat sa precizeze ce functii va avea ceasul, cat va costa sau cand va fi disponibil pe piata.

Compania are 3 lansari importante de smartphone-uri in acest an, respectiv Galaxy S 4, prezentat saptamana trecuta, urmat de un nou model Note si un telefon echipat cu sistemul de operare Tizen.

Surse apropiate Apple au declarat in februarie ca producatorul american dezvolta un gadget similar ceasurilor de mana, care poate executa functii regasite pe iPhone sau iPad.

"Suntem in cursa de regandire a telefonului mobil intr-un accesoriu pe care il poti purta. Vom vedea o competitie formidabila din mai multe directii - de la producatorii de electronice, producatorii de accesorii, chiar designerii de moda", comenteaza un analist al NPD Group.

Samsung si Apple cauta noi nise profitabile pe piata gadget-urilor, pe masura ce piata smartphone-urilor, se apropie de saturatie, cu rate de crestere din ce in ce mai lente.

O sursa apropiata Apple sustine ca producatorul american vrea sa lanseze "ceasul inteligent" inca din acest an.

Printre functiile cu care ar urma sa fie echipat gadget-ul se numara posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, de a utiliza software de navigare si diverse optiuni de monitorizare a sanatatii utilizatorului, precum masurarea ritmului cardiac.

Analistii Citigroup estimeaza ca industria mondiala a ceasurilor va inregistra in 2013 vanzari de peste 60 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri