Sony a anuntat lansarea, impreuna cu compania de telefonie KDDI a unui telefon mobil dotat cu reproducator de muzica "Walkman" , al producatorului japonez de electronice, informeaza Rompres.

Noul telefon, prevazut cu memorie rapida (Flash Memory), va fi produs de Sony Ericsson Mobile Communications, un consortiu format din grupul Sony si compania suedeza Ericsson, si care va fi lansat pe piata japoneza in iunie.

Daca aparatul se va utiliza numai ca reproducator de muzica poate functiona 30 de ore fara a fi reincarcat, potrivit companiei.

Popularul "Walkman", micul casetofon cu casti care a fost lansat pe piata in iulie 1979, a depasit 350 milioane unitati vandute.

Modelul cel mai nou de Walkman, care in loc de banda inmagazineaza date intr-o memorie rapida, are o autonomie de 50 de ore la o singura incarcare.

Analistii anticipeaza ca noul aparat va accentua concurenta cu viitorul telefon mobil pe care il realizeaza impreuna Apple Computer si compania japoneza de Internet Softbank si care va avea un reproducator de date "Ipod".