China a ajuns la un nivel record de 416 milioane utilizatori de telefoane mobile la finele lunii aprilie, potrivit datelor Ministerului Industriei Informatiilor Publice, citate de agentia EFE.
Numarul de utilizatori a crescut la 23,2 milioane in primele patru luni ale anului si, la acea data, volumul de telefoane mobile a depasit cu 55,7 milioane numarul utilizatorilor de telefonie fixa, scrie Rompres.
       
In plus, volumul de SMS-uri (mesaje scurte) a crescut cu 46,5 la suta comparativ cu perioada similara a anului trecut, totalizand 132,25 milioane mesaje.
       
In perioada mentionata, veniturile companiilor de telefonie mobila s-au ridicat la 28,6 miliarde dolari (22 miliarde euro), fiind mai mari cu 11,7 la suta fata de perioada similara a anului trecut.
       
In ciuda bunelor rezultate inregistrate de operatorii de telefonie mobila, producatorii chinezi continua sa fie pe planul al doilea pe piata interna, cea mai mare din lume, care este dominata de producatorii externi.        
       
De asemenea, ministerul a precizat ca 40 la suta dintre telefoanele mobile din tara sunt productie interna (fata de 44,5 la suta in 2004) si mai putin de sase la suta dintre telefoanele mobile exportate anul trecut sunt fabricate in China.
       
Un numar de 65 de producatori (31 nationali si 34 straini) fabrica telefoane mobile in China, productia ridicandu-se la 304 milioane unitati (36,8 la suta din nivelul mondial).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lumea in schimbare: Cum a reusit Macron sa devina cel mai tanar presedinte din istoria Frantei