Grupul taiwanez HTC, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, ia in calcul posibilitatea de a achizitiona divizia de mobile a japonezilor de la Panasonic, scrie TechRadar.com.
Dupa ce la evenimentul Mobile World Congress din Barcelona de anul trecut dedicat mobilitatii, cand Panasonic prezenta smartphone-ul Eluga rezistent la apa, compania japoneza s-a vazut nevoita sa se retraga de pe mai multe piete ca urmare a esecului comercializarii dispozitivului mobil.

Gigantul japonez Panasonic planuieste totodata renuntarea la divizia producatoare de televizoare, dar nu exclude si un exit din productia de televizoare cu plasma, divizie unde in prezent este concentrata cea mai mare parte a activitatii companiei japoneze.

Zvonul, aparut pentru prima data in cotidianul japonez Nikkei, face referire la un posibil exit al producatorului japonez de electronice de pe una dintre cele mai importate divizii ale activitatii Panasonic in urmatorii ani.
Totodata, surse din piata spun ca japonezii ar putea renunta la productia de televizoare cu plasma chiar de la inceputul anului viitor.

Ultimele date financiare raportate de catre compania japoneza arata o scadere a profitului in ultimele cinci trimestre, divizia producatoare de televizoare fiind una dintre cele mai neprofitabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri