Unul dintre cei mai noi angajati ai Yahoo este un elev britanic de 17 ani. De luni, este si unul dintre cei mai bogati adolescenti, scrie The New York Times.

Nick D’Aloisio, programator care nici nu se nascuse cand s-a fondat Yahoo in 1994, a vandut aplicatia sa de citit Summly catre Yahoo pentru o suma de “zeci de milioane de dolari”. Yahoo spune ca va incorpora algoritmii care iau formatul lung al textelor si il scurteaza pentru cititorii ce folosesc smartphone-uri, in propriile aplicatii mobile.

Tanarul mai are inca un an si jumatate din liceu dar va incerca, in acord cu scoala, sa lucreze in paralel si pentru Yahoo.

D’Aloisio a creat aplicatia cand avea 15 ani. Printre sustinatorii sai s-au numarat Ashton Kutcher, Wendi Murdoch si Yoko Ono. Cel mai important a fost insa miliardarul din Hong Kong Li Ka-shing, care i-a oferit suport tanarului britanic inca inainte ca aplicatia sa se numeasca Summly.

“Toti acestia au riscat cand aveam 15 ani. Toti au fost insa foarte aproape de mine”, a adaugat el.

Publicatiile internationale estimeaza tranzactia la circa 30 milioane de dolari, Nick D’Aloisio fiind actionar majoritar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri