Nolan Bushnell, fondator Atari, considera ca viitorul gaming-ului este unul luminos, dar jocurile create special pentru terminale mobile nu vor avea un rol important, scrie presa internationala.

El considera ca Oculus Rift VR, casti speciale pentru gaming, si Google Glass, ochelarii realizati de gigantul american, vor fi doua gadget-uri ce vor revolutiona lumea.

“Cred ca urmatorul mare lucru pentru lumea gaming-ului vor fi Google Glass. Daca ti-as spune cate idei am in legatura cu acest proiect ar trebui sa te omor”, glumeste el. “Business-ul de gaming se reinventeaza la fiecare cinci ani. Ultimii cinci au fost era mobile-ului si a celor de pe retele sociale, precum Angry Birds si FarmVille. Acesti cinci ani se apropie de sfarsit”, prezice el.

El continua spunand ca noutatea jocurilor pe mobile a expirat. Jucatorii vechi, care au prins acest segment inca de la inceput, nu mai sunt atat de interesati de jocurile pe mobile. Intr-adevar, vor fi si cei noi, dar in numar din ce in ce mai mic.

Practic, platformele mobile vor fi suprasaturate cu titluri similare. “Chiar imi doresc sa testez un joc nou care este similar cu alte 300.000? Nu cred. Mai degraba as produce ceva pentru Google Glass decat pentru iOS si Android”.

Intr-adevar, desi multi ar putea sa nu fie de acord cu prezicerile fondatorului Atari, daca dai search pe App Store sau pe magazinul Android dupa termeni precum “war”, “craft”, “combat” sau “duty”, veti gasi extrem de multe jocuri cu aceeasi tematica.

Sursa foto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google: Cat de repede se incarca paginile mobile din .ro