Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, l-a recrutat pe grecul Kostas Loukas pentru a ocupa functia de director general, managerul fiind in ultimul an seful Microsoft in Cipru si Malta. El si-a inceputul mandatul pe 10 aprilie.

Kostas Loukas (38 de ani) lucreaza de opt ani in cadrul Microsoft si l-a inlocuit la conducerea companiei pe Ronald Binkofski, cel care a fost CEO-ul producatorului de software intre octombrie 2010 si ianuarie anul acesta si care, in prezent, este seful Microsoft Polonia. In ultimele 3 luni directorul general interimar al Microsoft Romania a fost Sorin Eftene.

Managerul va „conduce transformarea companiei catre un business de device-uri si servicii in tara”, potrivit
comunicatului de presa Microsoft.

„Pentru a identifica cea mai potrivita persoana pentru acest rol, am efectuat o cautare extinsa, in randul unor candidati foarte bine pregatiti, atat din Romania cat si din afara tarii, din Microsoft si din afara companiei si suntem incantati de rezultatul final”, a declarat Don Grantham, presedinte al Microsoft pentru Europa Centrala si de Est.

Vlad Bog, directorul de resurse umane al Microsoft, declara la inceputul lui februarie pentru Wall-Street.ro, ca a evaluat peste 800 de CV-uri ale unor manageri romani si ca noul CEO va fi unul strain.

In timp celor opt ani petrecuti pana acum la Microsoft, Kostas Loukas a ocupat functii de management general, marketing, operatiuni si finante. Managerul si-a inceput cariera la Microsoft Grecia in rolul de controlor financiar in 2005, dupa care timp de trei ani a ocupat rolul de director financiar si administrativ. In 2009, timp de un an, Kostas a fost director general interimar al Microsoft Grecia si in 2010 a fost numit director de marketing si operatiuni in cadrul aceleiasi companii. Incepand cu luna ianuarie 2012, Kostas a condus afacerile Microsoft pentru Cipru si Malta.

Inainte de a veni la Microsoft, Kostas a lucrat trei ani pentru Coca-Cola Southeast Europe, avand mai multe roluri manageriale. Cariera sa include si o perioada petrecuta la P&G, rol in a lucrat in zona marketing si de vanzari
Kostas a absolvit un program de Executive MBA la INSEAD, studii masterale in Finante la London School of Economics si este licentiat in Economie de Universitatea din Atena.

Loukas si-a inceput mandatul pe 10 aprilie si se va muta impreuna cu familia in Bucuresti in mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Tiriac Auto are un nou CEO