Vodafone lanseaza astazi noile abonamente RED, care permit clientilor companiei sa comunice in orice retea nationala si sa trimita un numar nelimitat de SMS-uri. Compania ofera totodata un smartphone nou in fiecare an la preturi pornind de la 1 euro precum si de o gama variata de aplicatii, oferite gratuit. In conditiile in care si Cosmote a intrat pe piata cu un produs similar, anul trecut, intrebarea care se pune este “ce mai poate urma?”
Vodafone a introdus cate trei pachete, pentru clientii din mediul rezidential si pentru cei din mediul business. Pe segmentul rezidential:

-RED 29 include minute si SMS-urile nelimitate in orice retea nationala, apeluri nelimitate catre orice retea europeana fixa, 500 MB trafic de date, spatiu de stocare Cloud de 15 GB si acces gratuit la Vodafone Protect, pentru 29 Euro/luna. In plus, clientii care opteaza pentru RED 29 pot achizitiona un Samsung Galaxy Fame sau un Huawei Ascend G510, pentru 1 Euro;

-RED 45 ofera utilizatorilor minute si SMS-uri nelimitate in toate retelele nationale, apeluri nelimitate in retelele fixe europene, 2GB de trafic de date, 25 GB de stocare Cloud, 100 de minute in retelele europene mobile si utilizare gratuita a Vodafone Protect si a Asigurarii Mobile, totul pentru 45 Euro/luna. Clientii care activeaza RED 45 pot opta pentru un Samsung Galaxy SIII mini sau un HTC One SV, tot la 1 Euro;

-RED 65 aduce apeluri si mesaje nelimitate in orice retea nationala, apeluri nelimitate catre orice retea europeana fixa, 250 de minute internationale in retelele europene mobile, 4 GB trafic de date, 50 GB spatiu de stocare Cloud si utilizare gratuita a Vodafone Protect si a Asigurarii Mobile, pentru 65 Euro/luna. Clientii ce incheie un contract RED 65 pot achizitiona un Samsung Galaxy SIII la numai 1 Euro, sau noul Sony Xperia Z, la 69 Euro.



Toate abonamentele includ trafic de Internet mobil la viteze de pana la 43,2 Mbps.

Cu programul exclusiv Smartphone nou in fiecare an, clientii ce semneaza sau prelungesc un contract RED au acces la cele mai noi modele de smartphone-uri, in fiecare an, la preturi accesibile. Pentru a beneficia de acest serviciu, utilizatorii pot plati, timp de 12 luni, 10 euro/luna la abonamentul RED 29, respectiv 15 euro/luna la abonamentele RED 45 si RED 65. La finalul celor 12 luni, clientii pot alege orice telefon din portofoliul Vodafone, la un pret special, in functie de tipul de abonament RED activ.

Clientii care decid sa incheie un abonament RED fara sa cumpere un terminal la un pret special primesc o reducere lunara de 4 Euro din pretul abonamentului pentru RED 29, 10 Euro pentru RED 45 si respectiv 15 euro pentru RED 65.

Clientii care opteaza pentru oricare dintre cele trei pachete RED primesc gratuit si aplicatiile Vodafone Cloud, pentru stocarea fisierelor personale online, si accesarea lor de oriunde, precum si Vodafone Protect, cu ajutorul careia smartphone-ul poate fie localizat si blocat de catre proprietar in cazul in care este pierdut sau furat, iar informatiile personale pot fi sterse de la distanta. Aplicatia ofera functia de antivirus pentru a proteja atat informatiile din telefon, cat si navigarea pe Internet.

Clientii RED beneficiaza de acces gratuit, 7 zile din 7, la serviciile de asistenta disponibile la numerele de telefon *222 si *777. Clientii RED 45 si RED 65 beneficiaza si de Asigurarea Mobila gratuita a telefonului, in caz de dauna accidentala.

Utilizatorii RED pot opta si pentru activarea serviciului Internet Combo, prin care traficul de date poate fi folosit pe mai multe terminale, simultan. Astfel, acestia pot activa optiunea Internet Combo 500MB, pentru 5 euro/luna, sau Internet Combo 1 GB, la un tarif lunar de 9 euro.

Abonamentele RED sunt disponibile pentru clientii companii, tot incepand de astazi, cu 4 pachete, la preturi cuprinse intre 25 la 85 de Euro (fara TVA): Business Red Acces (25 euro), Business Red Confort (35 euro), Business RED (50 euro) si Business Red Plus (85 euro).
Abonamentele Vodafone RED pentru clientii business includ acelasi pachet extins de beneficii: minute nelimitate catre numerele din orice retea nationala si catre orice retea fixa din Europa si SMS-uri nelimitate catre orice retea nationala; trafic de date mobile de pana la 4 GB, precum si optiunea de a achizitiona un smartphone nou in fiecare an, dar si de a beneficia de un pret mai mic al abonamentului, in cazul in care clientul nu doreste achizitionarea unui terminal la preturi subventionate.

Abonamentul Business Red Plus include servicii de roaming,, anume 400 de minute/SMS-uri si 2GB trafic de date, in 45 de tari. Celelalte pachete au pre-activata optiunea ‘Roaming pe zi’. O alta noutate este existenta serviciilor de asistenta clienti 7 zile din 7, 24 de ore din 24, pentru fiecare utilizator, disponibila pentru Business RED si Business Red Plus. Aceleasi pachete ofera gratuit Asigurarea Smartphone-ului, precum si accesul la optiunea Multi-device (Combo).

In conditiile in care si Cosmote a lansat anul trecut un serviciu similar, intrebarea care se poate pune este ce ar mai putea urma pe o piata deja extrem de concurentiala.

Andrea Rossini, director, consumer business unit, Vodafone Romania, considera ca tot timpul se vor putea gasi noi oferte care, pe langa minute si sms-uri nelimitate, sa includa mai multe aplicatii si oferte pentru viitoarele smartphone-uri. Servicii adiacente vor fi intotdeauna binevenite, precum asigurare pentru terminale mobile sau servicii de muzica, subliniaza el. “Este un serviciu foarte util, in conditiile in care se pierd de noua ori mai multe smartphone-uri decat laptop-uri”, sustine italianul.

In prezent, in magazinele Vodafone, mai mult de 40% dintre clienti cumpara in prezent smartphone-uri, renuntand, treptat, la telefoanele traditionale. Piata smartphone-urilor creste rapid, cu 50% de la an la an, subliniaza oficialul celui de-al doilea operator telecom de pe piata locala.

Pe segmentul business, folosirea Internetului mobil a crescut in ultimul an cu 60%, conform statisticilor Vodafone, companie ce subliniaza ca detine pe acest segment o cota de peste 50% din piata, fiind lider. Penetrarea smartphone-urilor in segmentul business a atins 25%.

Principalii concurenti ai Vodafone sunt Orange, Cosmote, precum si Romtelecom, UPC Romania si RCS&RDS.

In galeria foto, mai multe detalii si imagini de la evenimentul de lansare al serviciului RED.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri