Procentul reprezentat de cartile electronice in cifra de afaceri a editurilor americane a ajuns la 23% in 2012, in crestere cu 17% fata de 2011, insa ritmul de crestere al vanzarilor de eBook-uri a incetinit, potrivit cifrelor oficiale publicate joi de reprezentantii acestei industrii, transmite Mediafax.

Cartile electronice au castigat teren in toate categoriile - fictiune si eseuri pentru adulti, volume pentru copii si religioase - anul trecut, contribuind la cresterea veniturilor editoriale cu 6% in 2012, care au ajuns la 7,1 miliarde de dolari, potrivit Asociatiei editorilor americani, informeaza AFP.

Cartile electronice reprezinta 23% din aceste venituri, contra 17% in 2011. Acest procent era de doar 1% in 2008.

Vanzarile de eBook-uri au crescut cu 41% in 2012, o cifra impresionanta, dar care marcheaza totusi un recul fata de anii precedenti: in 2011, acest procent de crestere a fost de 100%.

Potriviti profesionistilor din industria de carte, cresterea vanzarilor de carti electronice a incetinit in luna decembrie, sugerand faptul ca piata si-a pierdut "elanul".

"Este posibil insa ca ianuarie 2013 sa fi fost o luna cu o crestere foarte puternica, dupa sezonul sarbatorilor in care multi cititori au primit drept cadou dispozitive de lectura electronice sau tablete", se afirma in comunicatul emis de Asociatia editorilor americani.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Companiile farma care au vandut cele mai multe medicamente in 2018