Rusia va investi 1.600 de miliarde de ruble (39,6 miliarde euro) in programele sale spatiale pana in anul 2020, a anuntat, vineri, presedintele Vladimir Putin, care a spus ca acest sector reprezinta una dintre prioritatile tarii sale, informeaza AFP, citat de Mediafax.

"Intre 2012 si 2020, aproximativ 1.600 miliarde de ruble vor fi alocate programelor spatiale", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o pe santierul unde se construieste cosmodromul Vostochny in Extremul Orient rus.

"Dezvoltarea potentialului nostru va fi pe viitor una dintre prioritatile politicii de stat", a afirmat Putin, citat de agentiile de presa ruse.

"Potrivit expertilor, in urmatorii ani, cererea mondiala de echipamente spatiale (...) va creste in mod constant. Volumul pietei este acum de 300 miliarde-400 miliarde de dolari pe an, insa ar putea ajunge la 1.500 de miliarde de dolari. Ar trebui sa exploram pe deplin aceasta fereastra de oportunitati", a subliniat Vladimir Putin.

Rusia, a carei industrie spatiala are la baza in mare parte realizari ale epocii sovietice, s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de esecuri in acest sector, care au provocat pierderea mai multor sateliti de comunicatii si a altor dispozitive, inclusiv un vehicul de tip cargo care urma sa aprovizioneze Statia Spatiala Internationala (ISS).


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu