Persoanele care trimit frecvent mesaje scrise prin telefon sunt mai predispuse la comportament rasist si la superficialitate in comparatie cu semenii lor care nu au acest obicei, arata un studiu al Universitatii Winnipeg, publicat in Edmonton Journal.

La cercetare au participat, timp de trei ani, 2.300 de studenti la psihologie ale caror comportamente au fost observate incepand cu primul an de studiu, potrivit cbs.com. Acestora li s-a cerut sa compelteze mai multe chestionare pe durata studiului, la final constatandu-se ca aceia care au spus ca obisnuiesc sa trimita mai mult de 100 de mesaje text in fiecare zi erau cu 30% mai putin preocupati sa duca o viata conforma cu normele sociale, comportamentul acestora fiind mai degraba neglijent si rasist, scrie Mediafax.

Specialistii spun ca la baza fenomenului sta concizia care caracterizeaza formele moderne de comunicare.

"Metodele de comunicare ultra-concise, precum mesajele text pe telefonul mobil sau cele postate pe Twitter incurajeaza o dezvoltare rapida a superficialitatii, iar folosirea in mod constant si fecvent a acestor mijloace media sunt asociate cu un scaderea principiilor morale si cognitive, inclusiv de comportamentul rasist", spun autorii studiului.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Femeile din Arabia Saudita, notificate prin SMS daca sotul divorteaza