“Suntem extrem de optimisti in privinta noului model lansat pe piata si sunt convinsi ca Galaxy S4 va fi poate cel mai bine vandut telefon mobil de pe piata romaneasca. Estimam ca pana la finalul anului vom comercializa peste 100.000 de unitati, dar sunt sanse foarte mari ca telefonul sa atinga si sa depaseasca pragul de 150.000 de unitati”, a precizat pentru wall-street.roSorin Manea, directorul diviziei telecom din cadrul Samsung Romania.

El a precizat ca pana in prezent Samsung Galaxy S3, precedentul varf de gama lansat de compania sud-coreeana pe piata in luna mai a anului trecut a reusit deja sa depaseasca pragul de 100.000 de unitati vandute.

Reprezentantul companiei a mai spus ca Galaxy S4 va fi disponibil in magazine incepand cu perioada urmatoare si se asteapta ca pretul mediu “la liber” al noului dispozitiv sa fie in jur de circa 2.700 de lei.

Potrivit lui Manea, piata de smartphone-uri ar putea creste in acest an cu 30% la 1,3 milioane de unitati comercializate, dar ca piata totala de telefoane mobile ar putea suferi o contractie, fiind estimata la putin peste 3 milioane de unitati de echipamente vandute.

Evenimentul de lansare a noului dispozitiv vine la o luna distanta dupa ce a avut loc lansarea oficiala la din New York.