Practic, prin serviciul Orange Cloud, clientii isi pot stoca imaginile, videoclipuri, melodiile, fisiere, dar si contactele sau calendarul de intalniri si au astfel posibilitatea sa le acceseze oricand si de oriunde.

Lansarea serviciilor de cloud face parte din strategia Orange de a-si diversifica serviciile din zona de continut, dupa ce in ultimele luni a lansat serviciul de muzica Deezer, iar saptamana trecuta a lansat aplicatia Libon, inclusa in Orange Young- oferta adresata tinerilor intre 18 si 26 de ani.

De asemenea, Romania este a doua tara in care Orange lanseaza serviciile de cloud, dupa Franta

"Orange Romania este recunoscuta la nivelul Grupului Orange France- Telecom pentru focusul puternic acordat lansarii de servicii inovative, precum EDGE, HD, HD international, 4G, iar acum Orange Cloud", a declarat Julien Ducarroz, director comercial in cadrul Orange Romania.

Aceasta lansare vine in contextul in care Romania si Grecia, au cele mai mare procente de utilizare a serviciilor de cloud computing la nivelul Uniunii Europene, conform unui studiu realizat anul trecut de catre Ipsos Public Affairs pentru BSA. Astfel, 39% dintre utilizatorii de computere din Romania utilizeaza servicii de cloud, iar 20% dintre ei sunt bine familiarizati cu acest concept. Pe de alta parte, la nivel european, doar 24% dintre utilizatorii de PC-uri folosesc servicii de cloud, iar 17% stiu ce inseamna acestea.