Apple ar putea fi in cautarea unui nou CEO care sa il inlocuiasca pe Tim Cook, dupa scaderea actiunilor cu aproape 50% fata de recordul atins in septembrie, potrivit unor surse de pe Wall Street, citate de Forbes.
Sursele citate afirma ca board-ul Apple este pe cale sa inceapa demersurile pentru identificarea unui candidat, masura sustinuta si de unii investitori care si-au redus in ultimele luni participatiile la companie, transmite Mediafax.

O sursa din randul investitorilor sustine ca exista miscari in interiorul companiei in vederea identificarii unui candidat cu credibilitate si experienta in industria IT pentru functia de CEO, "astfel incat Apple sa nu aiba soarta Hewlett-Packard".

Ingrijorarea investitorilor privind conducerea Apple s-a agravat deoarece nu exista niciun semnal ca declinul actiunilor se va opri curand.

Dupa ce au atins in septembrie nivelul record de 702 dolari, actiunile Apple au scazut puternic, pana la 390 de dolari la finalul saptamanii trecute.

Majoritatea analistilor de pe Wall Street si-au pastrat insa pozitia favorabila fata de Apple. Dintre cei 37 de analisti financiari de la marile banci si firme de investitii de pe Wall Street care urmaresc activitatea Apple, nici unul nu a retrogradat actiunile companiei la "vinde", iar 25 continua sa recomande ferm "cumpara". Alti sase recomanda "cu moderatie" acumularea de actiuni Apple, iar tot atatia considera ca actiunile companiei ar trebui pastrate.

Unul dintre principalele motive din spatele atitudinii pozitive a bancilor de pe Wall Street fata de Apple este rezerva uriasa de bani lichizi a companiei, estimata la 137 miliarde de dolari.

Totodata, produsele Apple continua sa beneficieze de o cerere solida pe piata, chiar daca vanzarile, profitul si pretul actiunilor nu mai inregistreaza cresterile puternice din ultimii ani.

Apple a pierdut aproape un sfert din valoarea de piata de la inceputul anului, pe fondul temerilor investitorilor privind franarea vanzarilor companiei pe o piata tot mai aglomerata, care se apropie cu pasi repezi de saturatie.

Tim Cook a preluat functia de director general al Apple in august 2011, la scurt timp dupa retragerea lui Steve Jobs, care a murit la scurt timp.


Sursa foto: captura theverge.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri