Grupul american Dell Inc, cel mai mare producator mondial de calculatoare personale, a anuntat joi seara ca va incepe sa comercializeze PC-uri echipate cu programe software produse de Google, in special programul care da acces automat la popularul motor de cautare online marca Google, informeaza Rompres.

Potrivit purtatorului de cuvant de la Dell, Jess Blackburn, livrarea acestor computere va demara de la sfarsitul lunii mai 2006, acordul de parteneriat convenit de Google si Dell urmand sa se aplice tuturor PC-urilor vandute la nivel mondial de grupul Dell.

Nu este vorba insa de un nou sistem de operare, in cazul PC-urilor produse de grupul Dell fiind vorba in marea majoritate de popularul sistem Windows, ci de a oferi consumatorilor un acces automat la tehnologia de cautare online dezvoltata de Google, mai degraba decat cea oferita de Microsoft (MSN).

Noile PC-uri Dell vor fi livrate consumatorilor cu programul software Google Desktop, un instrument de cautare a fisierelor de pe hard disk sau a mesajelor electronice, precum si cu Google Toolbar, o bara de instrumente care permite utilizatorului sa initieze o cautare pe web prin intermediul motorului de cautare online Google.

Potrivit IDC, in anul 2005 Dell a livrat aproximativ 37 milioane PC-uri si servere echipate cu procesoare Intel, pastrandu-si in continuare pozitia de cel mai mare producator mondial de calculatoare personale, in fata rivalului Hewlett-Packard.