Producatorul taiwanez HTC se asteapta ca in al doilea trimstru al anului sa obtina venituri in crestere cu 63,6%, comparativ cu primul trimestru al anului, cand grupul a inregistrat cea mai slaba evolutie de la infiintarea companiei pana in prezent, potrivit Reuters.
Rezultatul pozitiv ar putea veni in contextul in care lansarea noului model HTC One a inregistrat un numar peste asteptari de cereri si precomenzi.

In acest fel, taiwanezii estimeaza ca veniturile grupului se vor ridica la 2,37 miliarde de dolari pentru perioada martie-mai 2013.

HTC a inregistrat pierderi record in primul trimestru (ianuarie-martie 2013) din cauza amanarii lansarii a modelului “One”, varful de gama al companiei pe piata smartphone-urilor din acest an.

Compania taiwaneza a declarat ca profitul grupului s-a ridicat la circa 2,8 milioane de dolari, de peste 10 ori mai mic decat in T4 din 2012 cand compania raporta un profit de peste 33 de milioane de dolari si de peste 100 de ori mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultatul fiind cu mult sub asteptarile analistilor.

HTC se lupta cu gigantii Apple si Samsung pe piata smartphone-urilor in incercarea de a-si pastra pozitia, deja amenintata de finlandezii de la Nokia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri