Veniturile Romtelecom au scazut cu 9,2% in primul trimestru, la 145,5 milioane euro, iar profitul EBITDA a coborat cu 5,7%, la 38,1 milioane euro, in timp ce marja de profitabilitate a companiei s-a imbunatatit datorita masurilor de reducere a costurilor, scrie Mediafax.

Astfel, veniturile companiei au coborat la 145,5 milioane euro, de la 160,2 milioane euro in primele trei luni ale anului trecut, in urma unui declin cu 16% pe segmentul telefoniei fixe si cu 24% a incasarilor din taxe de interconectare cu alte retele de telecomunicatii, potrivit unui comunicat transmis miercuri de grupul elen OTE, actionarul majoritar al operatorului roman.

Pe de alta parte, veniturile din servicii TV au urcat cu 9,2%, iar operatiunile pe segmentul serviciilor de internet in banda larga (broadband) au generat incasari mai mari cu 6,5%.

Reducerea tarifelor de interconectare implementata anul trecut a avut insa un impact limitat asupra profitului EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare), se arata in comunicat.

Astfel, profitul EBITDA al Romtelecom a scazut in primul trimestru cu 5,7%, de la 40,4 milioane euro la 38,1 milioane euro, insa marja de profitabilitate s-a imbunatatit de la 25,2% la 26,2%.

Numarul clientilor Romtelecom pe segmentul serviciilor de voce (telefonie fixa si CDMA) a scazut cu 5,9% in perioada aprilie 2012 - martie 2013, de la 2,44 milioane la 2,3 milioane utilizatori.

Pe de alta parte, numarul abonatilor la serviciile de internet broadband a avansat cu 5,2% in perioada analizata, de la 1,15 milioane la 1,21 milioane.

Serviciile de televiziune (prin cablu digital, satelit - DTH - si IPTV) au inregistrat o crestere cu 7,3% a numarului de clienti, de la 1,19 milioane la 1,27 milioane.

Ca urmare a masurilor de reducere a costurilor, cheltuielile operationale totale ale Romtelecom au scazut cu 11,5% in primul trimestru, in timp ce cheltuielile cu personalul au ramas neschimbate fata de perioada similara a anului trecut. Compania a inregistrat costuri de 1,4 milioane euro generate de programul de disponibilizari voluntare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romania, cel mai mare numar de clienti pentru pachetele Magenta One