Juniper Networks si Lucent Technologies construiesc reteaua JANET de tip NGN (Next-Generation Network) de 10Gbps, care deserveste reteaua nationala pentru educatie si cercetare din Marea Britanie, administrata si dezvoltata de catre UKERNA (U.K. Education and Research Networking Association).
Pentru realizarea acestui proiect, Lucent va utiliza platformele de IP Core routing T-series oferite de Juniper Networks. Platformele Juniper Networks au capabilitatea de a suporta servicii broadband la nivel national pentru toate centrele distribuite geografic, printre care Londra, Bristol, Reading, Warrington, Glasgow si Leeds. Core-ul retelei va fi asigurat de catre platformele de core routing T640 de la Juniper Networks.

Reteaua suporta o gama larga de servicii broadband pentru universitati si centre de educatie si dezvoltare din Marea Britanie. In cadrul contractului de 5 ani dintre Lucent si UKERNA, Lucent va instala si administra platformele de routing bazate pe infrastructura de core routing de la partenerul global al Lucent Juniper Networks.

"Lucent Technologies este singura companie capabila sa raspunda necesitatilor noastre de retelistica, oferindu-ne in acelasi timp cel mai mic cost total al proprietatii pe perioada de valabilitate a contractului," declara Jeremy Sharp, reprezentant UKERNA. "Suntem onorati sa realizam impreuna cu Lucent si Juniper Networks acest proiect de instalare a platformei de retelistica de ultima generatie."

"Acest parteneriat reprezinta o adevarata provocare pentru Lucent Technologies. Suntem nerabdatori sa colaboram cu UKERNA si cu alte institutii guvernamentale pe parcursul acestui proiect de implementare si mentenanta a tehnologiilor de comunicatii si retelistica lider in industrie," declara Andrew Taylor, Managing Director in cadrul Lucent Technologies U.K. "Lucent ofera sectorului educational o solutie eficienta si inovativa, avantajoasa din punct de vedere al costurilor, asigurand in acelasi timp un nivel inalt de securitate," declara Taylor.
"Reteaua UKERNA este in prezent complet echipata pentru a putea raspunde pe termen lung solicitarilor de retelistica ale comunitatii educationale din U.K., suportand IPv6, multicast, QoS si multicast IPv6," declara Gert-Jan Schenk, Vicepresedinte de Operatiuni in cadrul Juniper Networks EMEA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri