Producatorul american de software Oracle investeste aproximativ 100 milioane euro in Romania, potrivit ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.
"Este o investitie noua de extindere a capacitatilor existente, a lui Oracle, care este la vreo 100 de milioane de euro", a spus Sova, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, in contextul unei discutii despre noi investitii locale, noteaza Mediafax.

Intrebat daca investitia Oracle este in Romania si vizeaza call-centere, el a raspuns afirmativ.

Grupul american a avut afaceri de 100 milioane euro in Romania in 2011, cele mai mari de pe plan local ale unei companii de soft.

Premierul Victor Ponta si ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, s-au intalnit pe 22 aprilie la Palatul Victoria cu Safra Catz, co-presedinte Oracle Corporation, si cu Sorin Mandrutescu, directorul general Oracle Romania.

Reprezentantul grupului american a afirmat, in cadrul intalnirii, ca filiala locala a ajuns la 2.500 de angajati, iar Oracle va continua sa isi dezvolte prezenta in Romania, potrivit datelor anuntate de Guvern.

"Mai sunt discutii cu investitori. Este investitia mare a chinezilor la Turceni, care este de un miliard de euro. Este investitia de un miliard de euro a OMV si Exxon", a mai spus Sova.

Intrebat daca pe segmentul auto vor exista si alte investitii, pe langa cea anuntata recent de grupul german Daimler, ministrul a spus ca este posibil, dar nu a oferit detalii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri