Cheltuielile pentru IT in Europa de Est vor creste cu 3,8% anul acesta, comparativ cu 0,8% in Europa de Vest, a declarat Adrian McDonald, presedinte al companiei americane de stocare de date EMC pentru zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).
“La nivel mondial, investitiile in IT vor creste cu 3%, dar noi vom creste mai mult decat piata. Pentru anul acesta mizam pe un avans de 8% al cifrei de afaceri la 23,5 miliarde de dolari. Lumea de business trece prin schimbari foarte mari, iar cea de IT se schimba in fata noastra”, a mai declarat Adrian McDonald (foto) in cadrul EMC World 2013, eveniment care a avut loc saptamana trecuta in Las Vegas.

Oficialul EMC nu a oferit informatii despre valoarea la care vor ajunge investitiile in IT la nival mondial, ori pe regiuni, insa suma orientata pentru achizitii in IT anul acesta va fi de 2,1 de trilioane de dolari in toata lumea, conform companiei de cercetare de piata IDC.

Cresterea vine din segmentele de cloud computing, cantitati mari de date si securitate IT

Directiile de crestere pe care se bazeaza EMC sunt zonele de cloud computing, cantitatile mari de date si securitatea informatiei (trusted IT).

“Prioritatile in privinta cheltuielilor pentru IT ne favorizeaza, primele trei zone de investitii fiind zona de cantitati mari de date (big data), cloud computing si securitate. In primul trimestru am crescut cu 6% la 5,39 miliarde de dolari”, a mai spus McDonald, adaugand ca EMC s-a confruntat in primul trimestru din acest an cu o “o economie foarte provatoare in Europa”.

Seful EMC: Continuam sa facem achizitii de companii

EMC este o companie americana cu 60.000 de oameni si 400 de birouri de vanzari in 86 de tari.

Furnizorul de produse si servicii de stocare a avut venituri la nivel global de 21,7 miliarde de dolari anul trecut, in crestere cu 9% fata de 2011, in timp ce piata de IT la nivel global a crescut cu 2%, potrivit estimarilor interne ale companiei americane. Din cifra de afaceri a companiei, in medie 12% sunt investiti in cercetare si dezvoltare, iar 10% pentru achizitii.

“In 2007 aveam un business de 13,2 miliarde de dolari, iar de atunci am crescut organic cu 8,5 miliarde de dolari si datorita achizitiilor cu 800 milioane de dolari. Da, sunt segmente in cadrul companiei pentru care mai este loc de achizitii, dar nu pot spune care sunt acestea. Vom continua sa facem achizitii, nu de companii cu venituri mari, ci de companii cu mult potential de piata”, a declarant Joe Tucci, presedinte si CEO al EMC Corporation.

Planul conducerii EMC este ca in 2016 compania sa ajunga la un business de 30 de miliarde de dolari.

Sunt pe piata romaneasca din 1999 si lucreaza cu operatori, banci sau companii din zona energetica

Americanii de la EMC au un birou in Romania din 2006, insa produsele companiei sunt comercializate pe piata locala de 14 ani. Filiala are 15 angajati si este condusa din 2009 de catre Valentin Stanescu. Printre solutiile care aduc cele mai mari venituri celor de la EMC Romania se numara cele de stocare de date, back-up si solutiile de gestionare de continut.

Compania are peste 200 de clienti in Romania, in special companii mari si foarte mari. Peste 60% din veniturile EMC Romania sunt generate de clientii foarte mari. Intre acestia se numara companii din domeniul telecomunicatiilor (Orange, Vodafone, Romtelecom), financiar (cele mai mari banci de pe piata locala) si energetic.

Citeste si: EMC: Pana in 2020 consumul de date va ajunge la 40 de trilioane de gigabytes

EMC: Crestem cu 10% anul acesta, dar avansul este mult sub asteptari





Sursa foto: http://emcplus.emc.com/2013/03/emeas-race-to-change.html

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri