Orange Romania, cel mai mare operator telecom de piata locala, a inregistrat peste 70 de milioane de apeluri cu sunet de inalta definite (HD Voice) de la lansarea acestei tehnologii in mai 2011, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.
In prezent, jumatate din telefoanele din portofoliul Orange sunt compatibile HD Voice. Pe de alta parte, rata de adoptie a telefoanelor compatibile HD Voice a crescut in luna aprilie de 3 ori fata procentul inregistrat in aprilie 2012.

De asemenea, numarul apelurilor de voce de inalta definitie a fost de 7 ori mai mare in luna aprilie a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand in total, in cei doi ani, la peste 70 de milioane de apeluri.

Cei care doresc sa isi achizitioneze pe 13 mai un telefon compatibil cu tehnologia HD Voice din portofoliul Orange primesc o reducere de 10 euro in momentul incheierii unui abonament sau cand il prelungesc pe cel existent. Clientii pot cumpara telefoanele din Orange shop, din magazinul online sau de la partenerii Orange.

Din octombrie 2012, cand a fost initiat primul apel HD intre doua tari, clientii Orange din Romania si din Republica Moldova pot suna international intre cele doua tari prin tehnologia HD Voice.

De asemenea, de aproximativ o luna si Cosmote, al treilea operator telecom de pe piata locala, a lansat servicii de voce HD.

Prin tehnologia HD Voice, sunetul se aude mai clar si zgomotul de fond este redus, interlocutorii avand senzatia ca se afla in aceeasi camera. Pentru a utiliza aceasta tehnologie, interlocutorii trebuie sa aiba telefoane mobile compatibile cu HD Voice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri